İsrail, Batı Şeria'da 3 Bin Yerleşim Yeri Planlıyor!

İsrail, Batı Şeria'da 3 Bin Yerleşim Yeri Planlıyor!

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da 3000'den fazla yerleşim yeri için plan yaptığını açıkladı. İsrail, sürdürdüğü yerleşim politikalarıyla bölgedeki nüfusunu arttıyor.

A+A-

Reuters’in haberine göre açıklama mahkemenin kentteki bir karakolun tahliye edilmesi kararının ardından geldi. Yüksek Mahkeme, Filistin topraklarında yasa dışı biçimde kurulduğu gerekçesiyle bir İsrail karakolu için 8 Şubat’a kadar tahliye kararı vermişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, yerleşim politikalarını eleştiren Obama’nın aksine İsrail’in politikalarını desteklediği ve İsrail’in bu destekten güç alarak benzer projeleri hızlandırdığı düşünülüyor.

Trump ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu 15 Şubat'ta Washington'da bir araya gelecek. Beyaz Saray sözcüsü, iki liderin konut yerleşimler hakkında da görüşeceğini açıkladı.

1967’deki Altı Gün Savaşı’ndan beri Batı Şeria’yı işgal altında tutan İsrail, sürdürdüğü yerleşim politikalarıyla bölgedeki nüfusunu arttıyor ve yarı milis yerleşimcilerle işgali güçlendiriyor. İsrail Savunma Bakanlığı uygulamaya ‘rutin hayata dönme’ olarak tarif ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.