İş GYO Tuzla'daki 5 Ofisini 310 Milyon TL'ye Sattı

İş GYO Tuzla'daki 5 Ofisini 310 Milyon TL'ye Sattı

İş GYO Tuzla Ofis Binası ile Tuzla Meydan Çarşı'da bulunan 5 adet ofisi toplam 310 milyon TL+KDV bedeliyle Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'ye sattı.

A+A-

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Tuzla Ofis Binasının satışı hakkında açıklama yaptı.

İş GYO Yönetim Kurulu 12 Aralık 2019 tarihinde yaptığı toplantıda, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'nin hali hazırda kiracı olduğu Tuzla Ofis Binası ile Tuzla Meydan Çarşı'da yer alan 5 bağımsız bölümün toplam 310 milyon TL+KDV bedel üzerinden, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'ye satılmasına karar verikdi. Satış bedeli tapu devir tarihinde eş zamanlı olarak tahsil edilecek. 

Söz konusu satış kapsamında yasal kayıtlara (VUK) göre yaklaşık 126,4 milyon TL, UFRS'ye göre hazırlanan bilançoda ise yaklaşık 41 milyon TL tutarında kar elde edilmesi bekleniyor. 

İş GYO'nun KAP açıklaması: 
Yönetim Kurulumuzun 12 Aralık 2019 tarihinde yapılan toplantısında; Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'nin hali hazırda kiracı olduğu Tuzla Ofis Binası ile Tuzla Meydan Çarşı'da yer alan 5 bağımsız bölümün toplam 310.000.000 TL+KDV bedel üzerinden, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'ye satılmasına ve satış bedelinin tapu devir tarihinde eş zamanlı olarak tahsil edilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu satış kapsamında yasal kayıtlara (VUK) göre yaklaşık 126,4 milyon TL, UFRS'ye göre hazırlanan bilançoda ise yaklaşık 41 milyon TL tutarında kar elde edilmesi beklenmektedir. 

Satışa konu taşınmazın değerleme raporu 11.12.2019 tarihinde KAP'ta açıklanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.