İnşaatta Gelişmeye Ayak Uyduramayan Firmalar 10 Yılda Yok Olur

İnşaatta Gelişmeye Ayak Uyduramayan Firmalar 10 Yılda Yok Olur

İnşaat sektöründe, mimariden, farklı kat planlarına; satış ofislerinden, örnek daire ve pazarlama kurgusuna, yaşanan hızlı gelişmeye ayak uyduramayan firmaların çok büyük bölümünün 10 yıl içinde faaliyetlerine son vermesi bekleniyor.

A+A-

Şu an 200 binlerde olan firma sayısının 6-7 binlere düşmesinin öngörüldüğünü belirten YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, “Firmaların ayakta kalmak için kendilerini çok hızlı şekilde revize etmesi gerekiyor” dedi.

Ekonominin bel kemiği inşaat sektörünün, her gün gelişen ve çeşitlenen firmalarıyla büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Çankaya, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl sektörde 20. yılımızı kutlamanın haklı gururunu yaşadık. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerle de sektörü çok sayıda yenilikle tanıştırdık. Süreci yakından takip eden bir firmayız. Eskiden konut alıcısı ağırlıklı olarak ne kadar prim elde ettiğine bakardı. Ama artık daha çok sosyal ve çevresel etkilere önem veriyor. Klasik apartman dairelerine neredeyse bakan kalmadı. Kenar semtlerde bile konut alıcısı güvenlikli, çocuk oyun alanlı, kapalı otoparklı konut projesi istiyor. Bu sosyolojik olguyu sektör temsilcilerinin çok iyi etüt etmesi gerekiyor. Sadece bu da değil, artan rekabet nedeniyle artık  pazarlama stratejilerinin iyi kurgulanması, mimari taleplerin detaylı incelenmesi gerekiyor. Geçmişteki gibi klasik metotlarla işlerine devam etmek isteyen firmaların geleceğini görmüyorum.”

Osman Cem Çankaya, YP İnşaat olarak son projeleri Nefis Çankaya Evleri ve Koordinat Çayyolu’nu da bu çerçevede kurguladıklarını belirterek, “Örneğin Koordinat projemizde biri 3 artı 1, diğeri 5 artı 1 iki örnek daire yaptık. Satış ofisinde gereken her detayı çok ince çalışmalarla hayata geçirdik. Şu an bunların geri dönüşlerini alıyoruz. Gelecekte varlığını korumak isteyen firmalar da alıcının istekleri doğrultusunda detaylara çok önem vermeli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.