İnşaata 'Kota Sınırlaması' Getirilmeli!

İnşaata 'Kota Sınırlaması' Getirilmeli!

İnşaatta stok fazlası tartışmalarına Emlak Konut genel müdürü Murat Kurum da katıldı. İnşaatlara kota sınırlaması getirilmesi gerektiğini savunan Kurum, "İnşaatta kota ya da benzeri bir düzenleme gerekli" dedi.

A+A-

İnşaatta stok tartışmaları devam ederken, sektörün önemli temsilcilerinden biri olan Emlak Konut'tan kota çağrısı geldi. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, "İnşaatta kota ya da benzeri bir düzenleme gerekli. İnşaat sektörünün lokomotif sektör olduğu bir gerçek ama bunu düzenleme altına almalıyız" dedi.

Kurum şu örneği verdi:
“Örneğin bir bölgede kentsel dönüşüm süreci başlattık. O bölgede 30 tane ruhsatı aynı anda verdiğiniz zaman 30 bin konut veya bağımsız bölüm üretiyorsunuz. Halbuki talep belki orada 15 bin, 10 bin… Bir yıl sonra bir daha veriyorsunuz, yine talep 10 binde kalıyor. Ruhsatınız artmış, sayınız artmış, üretiminiz artmış bu sefer siz ne yapacaksınız üreticiler olarak? Fiyattan ve faizden fedakarlık yapmak zorunda kalacaksınız. Dolayısıyla süreci olumsuz etkiliyor. Bizim buna bir düzenleme getirmemiz gerekiyor.”

Gayrimenkulle ilgili derneklerin de bu konuda birleşerek tek ses olma gayreti sergilediğini anlatan Kurum, düzenlemenin Türk konut piyasası için önemine de değindi.

Kurum, belediyelerin ruhsat verirken sayıları göz ardı etmemesi gerektiğini söyleyerek,  “Önümüze gelene ruhsat vermememiz gerekiyor. İnşaatı yapacak kişinin mali yeterliliği var mı, teknik yeterliliği var mı? Bunlara bakmak gerekiyor. Yeterliliği olmayanlara da vermemek gerekiyor. Çünkü bu sefer iyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı ayırt edemiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.