İnşaata Ek İş Olarak Başladık, Ana İşimiz Oldu

İnşaata Ek İş Olarak Başladık, Ana İşimiz Oldu

Tekstil sektöründe faaliyet gösterirken 1997 yılında inşaat sektörüne girmeye karar veren Eroğlu İnşaat ve Tuval Yapı'nın yönetim kurulu başkanı Yılmaz Eroğlu, ek iş olarak başladıkları inşaatın daha sonra ana işi haline geldiğini belirtti.

A+A-

Tekstil sektöründe faaliyet gösterirken 1997 yılında inşaat sektörüne giren Yılmaz Eroğlu, 2022 yılından itibaren Eroğlu İnşaat markasıyla projeler üretmeye devam etti. 2014 yılında Tuval Yapı’yı da 3 ortaklı olarak kuran Yılmaz Eroğlu, 2 ayrı firmayla konut projeleri üretiyor. Eroğlu İnşaat ağırlıklı olarak Gaziemir, Narlıdere bölgesinde proje üretirken Tuval Yapı, Bornova Çamdibi bölgesinde kentsel dönüşüm projelerine ağırlık veriyor.

İnşaat ana işi oldu

25 yıl önce ek iş olarak başladıkları inşaatın ana işleri haline geldiğini belirten Eroğlu, “Ağırlıklı olarak Gaziemir’de projeler ürettik. Narlıdere ve Çeşme bölgesinde de projelerimiz oldu. Tekstil sektöründen tamamen çıktık. Şu anda sadece inşaat sektöründe yatırımlarımız mevcut. Kendi arsalarımızda veya kat karşılığı olarak konut ve işyeri yapıyoruz” dedi.

yilmaz-eroglu-kimdir.jpg

22 blok 1.700 daire

Bornova’nın Çamdibi mahallesinde 45 dönüm üzerindeki 400 parselde İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini ifade eden Yılmaz Eroğlu, “İzmir’in ada bazında en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atıyoruz. Hiç kimseyi mağdur etmeden, her hak sahibine bulunduğu parselden dairesini vereceğiz. Projenin ilk etabının inşaatına başladık.  İlk etapta 3 ayrı blokta 256 konut inşa ediyoruz. Toplamda da 22 ayrı blokta 1.700’ün üzerinde konut inşa etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

5 yılda tamamlanacak

“Kentsel dönüşüm konusu benim için önemli” diyen Eroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnsanların mağduriyetini gidermemiz gerekiyor. Kentsel dönüşüm çok zor bir süreç. Tek parselde 60-70 muhatabınız oluyor. Burada 22 ayrı parsel oluşacak. 2000’den fazla hak sahibi ile görüşüyoruz. Hak sahiplerinin yüzde 80’i ile uzlaşma sağladık. Hiç kimseyle davalık olmadık. Firmamızın güvenilir olmasından dolayı süreci başarıyla götürüyoruz. 6 yıldır bu bölgede çalışma yürütüyoruz. Arsalarını satanlardan satın alıyoruz, kat karşılığı anlaşmak isteyenlerle kat karşılığı anlaşıyoruz. 5 yıl içerisinde buradaki dönüşümü tamamlamış olacağız.”

tuval-yapi-bornova.jpg

Güven duyulan bir firmayız

İnşaatta tek hedeflerinin başladıkları inşaatı vatandaşa mağdur etmeden tamamlamak olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Bugüne kadar tüm projelerimizi eksiksiz bir şekilde tamamlayıp teslim ettik. Kalite konusunda iyi bir noktadayız. Kalite biraz da konut ürettiğiniz bölgeye ve satış rakamlarına endeksli. Biz yaptığımız her bölgede iyi konseptte projeler üretiyoruz. Bugüne kadar hiçbir müşterimizle veya tedarikçimizle mahkemelik olmadık. Güven duyulan bir firmayız. Daha önce daire sattığımız kişiler hala gelip yatırım amacıyla bizden daire satın alıyorlar” dedi.

Kolayca 3+1 alan artık 1+1 almakta zorlanıyor

Sektörün çok büyük sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Eroğlu, “İnşaat maliyetlerimiz çok arttı. Maliyet artışlarıyla beraber daire fiyatları da çok arttı ve vatandaşın alım gücü düştü. Bundan birkaç yıl önce kolayca 3+1 daire alan orta gelirliler artık 1+1 daireyi imkanlarını çok zorlayarak alabiliyor. İnşaat sektöründe kar marjları düştü. Konut kredisi faizleri çok yüksek olduğu için müteahhitler satışta zorlanıyor. Konut üretiminde de çok büyük düşüş var ama ben düzeleceğine inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.