İnşaat ve Gayrimenkul Firmaları Çözüm Ortağı Olacak!

İnşaat ve Gayrimenkul Firmaları Çözüm Ortağı Olacak!

Ege bölgesinde 30’ayakın şubesi ve 250 gayrimenkul danışmanı ile faaliyet gösteren Turpa Emlak ve Gültekin Pera, İnşaat ve gayrimenkul şirketleri arasındaki çözüm ortaklığı sağlamayı hedefleyen eğitim programı hazırladı.

A+A-

Turpa Emlak ve Gültekin Pera, inşaat ve gayrimenkul firmalarının tecrübelerini paylaşması ve çözüm ortaklığının geliştirilmesi için ortak bir fikir geliştirdi. Turpa çatısı altında faaliyet gösteren emlak danışmanları Gültekin Pera satış ofisinde eğitim seminerine katıldı. Seminere Gültekin Pera’yı temsilen yönetim kurulu üyesi Muhammet Gültekin ve satış koordinatörü Berkant Baysal da katıldı. Gayrimenkul danışmanları projeyi yerinde inceleme fırsatı bularak Turpa Türkiye Distribütörü Ferdi Özkaya’dan satış stratejisi üzerine eğitimi aldı. Özkaya, bu çalışmanın sektörün profesyonelleşmesi için önemli bir adım olduğunu belirtirken Berkant Baysal bu tür faaliyetlerin İzmir ve Türkiye genelinde yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

TESADÜFÜ SATIŞ DÖNEMİ BİTTİ, SEKTÖRDE PROFESYONELLER KALACAK

Satış eğitimi programının içeriği hakkında bilgi veren Turpa Emlak Türkiye Distribütörü Ferdi Özkaya “Satış konusunda sahada eğitim almamış personelin kalmaması için Gültekin Pera ile eğitim seminerleri programlarına başladık. Satış öncesi hazırlık, Satış teknikleri, satış kapatma ve takip süreçlerini bilmeyen kişiler tesadüfü satışlar yapıyordu. Ancak gayrimenkul danışmanlarının profesyonelleşmesi gerekiyor. Emlak sektörü son 1 yıldır ciddi bir şekilde daraldı. Emlak yatırımı yapan müşteri sayısı azaldı. Sektör daraldığı için sadece profesyoneller varlığını sürdürebilecek” dedi.

turpa-emlak.jpg

İNŞAAT VE GAYRİMENKUL FİRMALARI ÇÖZÜM ORTAĞI OLACAK

İzmir’de ilk defa bir inşaat şirketi ile profesyonel gayrimenkul şirketinin inovatif bir projede yer aldığı belirten Özkaya, “Gültekin Pera ile başlattığımız bu projeyle inşaat firmaları ve gayrimenkul firmalarının çözüm ortaklığını sağlama yolunda bir ilke imza atmayı hedefliyoruz. Sektörde daha önce karşılaşmadığımız bir durum. Gültekin Pera satış ofisinde eğitim vermemizin nedeni iki sektörü birleştirmek. Gayrimenkul danışmanı arkadaşlarımıza hem projeyi yerinde gösteriyoruz hem de bunu nasıl satacaklarını anlatıyoruz. Çok verimli bir eğitim programı oldu. Arkadaşlarımızdan çok iyi geri bildirimler aldık. Bu inovatif fikirklerin sektörde hep var olacağını düşünüyoruz. İnovatif yaklaşımla çalışmayı sürdüreceğiz.”

TALEP PATLAMASI YAŞANACAK

Seçimlerden sonra konut satışlarında patlama olacağını ifade eden Özkaya Sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İzmir’de 86 bin civarında konut stoğu var ve aylık 5 bine yakın konut satışı var. Yeni proje başvuruları yüzde 80 oranında geriledi. Konut kredisi faiz oranları ve mevduat faizlerinin düşmesi ile seçimlerden sonra bir talep patlaması yaşanacağını düşünüyorum. Bunun için hem gayrimenkul hem de inşaat firmalarının hazır olması gerekiyor. Şu anda gayrimenkul almanın tam zamanı. Şu aanda bitmiş bir konutu aynı maliyetle yapmanın ve aynı fiyatla satmanın mümkünatı yok.  Bu yüzden mutlaka fiyat artışı olacaktır. Fiyat artışı gerçekleşmeden ve fiyatlar uygunken herkesin konut alması gerekiyor. Daire kiraları şu anda ortalama 1.600-2.000 TL civarında. Belli oranda peşinat ödeyerek kira öder gibi ev sahibi olmak şu anda mümkün” dedi.

SATIŞ PAZARLALAMA FAALİYETLERİ BİNA YAPIMI KADAR ÖNEMLİ

Gültekin Pera satış koordinatörü Berkant Baysal eğitim programına katılan gayrimenkul danışmanlarına Gültekin Pera projesi hakkında bilgi verdi. Baysal, “İnşaat sektörü 2001 yılından bu yana çok hızlı bir büyüme kaydederek ülke ekonomisinin lokomotifi haline geldi. İnşaat faaliyetlerini sadece şantiye ile sınırlamak doğru değil. İnşaatta satış ve pazarlama organizasyonu en az bina yapımı kadar önemli bir noktaya ulaştı. İnşaat firmalarının da kendini sürekli güncel tutması, satış pazarlama faaliyetlerinde profesyonelleşmesi ve yeniliklere açık olması gerekiyor. Biz de İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek kurumsal inşaat firmaları ile profesyonel hizmet veren gayrimenkul şirketlerinin çözüm ortağı olması için örnek bir çalışma başlattık. Bu tarz çalışmalara hem Gültekin Pera hem de ONAG Yapı olarak ön ayak olmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.