İnşaat Sektörünün Teşviklere Her Zaman İhtiyacı Var

İnşaat Sektörünün Teşviklere Her Zaman İhtiyacı Var

Kamu bankalarının faiz indirimi ile konut sektörünün canlandığını belirten Şua İnşaat yönetim kurulu başkanı Nimetullah Kaya, kısa vadeli hareketliliğin yeterli olmayacağını, faiz indirimlerinin sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Yüzlerce işkolunu etkileyerek ekonomiye ve istihdama büyük katkıda bulunan lokomotif konumundaki inşaat sektörü, koronavirüs salgınından etkilenerek zorlu bir döneme girdi. İnşaat sektörünün bu süreci en az hasarla atlatabilmesi için kamu bankaları öncülüğünde başlatılan konut kredisi kampanyası ile faiz oranları sıfır konutlarda 0.64’e, ikinci el konutlarda ise 0,74 oranına çekildi. Bu sayede Haziran ayındaki satışlarda rekor bir artış yaşandığını ve sektörün canlılık kazandığını belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında konutta peşinatın yüzde 10’a düşürülmesi ve başta kamu bankaları olmak üzere birçok özel bankanın başlattığı kampanyalar sayesinde sektörümüz hareketlendi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine baktığımızda Haziran ayında konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 209,7 artış kaydederek rekor kırdığını görüyoruz. Konut satışlarında İstanbul, 28 bin 799 konut satışı ve yüzde 15,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632’ye ulaştı. Bu bağlamda, konut satışlarındaki artışın devam etmesi için faiz oranlarındaki düşüşün sürekli olması çok önemli. Çünkü kısa vadede elde edilen bu hareketlilik yeterli değil. Sektörümüzün bu krizi atlatabilmesi ve sürdürülebilir bir büyümeyle ekonomiye ve istihdama katkı sağlayabilmesi için kalıcı teşviklere her zaman ihtiyacı var” diyerek sözlerini tamamladı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.