İnşaat Sektörünün Temel Sorunu Firmaların Borçlarını Çevirememesi

İnşaat Sektörünün Temel Sorunu Firmaların Borçlarını Çevirememesi

Uzmanlara göre inşaat sektörünün temel sorunu firmalarının borçlarını çeviremeyecek durumda olması. Firmaların borçlarını çevirebilmesi için satış yapması gerekiyor. Satış olması için de faizlerin düşmesi bekleniyor.

A+A-

Türkiye ekonomisinin büyüme ve gelişmesinin en büyük engellerden birisinin faiz olduğunu belirten ekonomistler, faiz oranları düşmeden işler yoluna zor girer uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, ‘’İnşaat sektöründe kur kaynaklı maliyet artışları devam ediyor. İnşaat sektörünün temel sorunu firmaların borçlarını çevirememesi. Bunun için finansmana ihtiyaçları var. Aynı şekilde tüketici tarafında bulunanlar da konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi nedeniyle taleplerini kesmiş durumdalar. Ne zaman faizler aşağı gelir ve finansman maliyeti düşer işte o zaman sektörden olumlu sinyaller almaya başlayabiliriz’’ değerlendirmesinde bulundu.

Konut kredisi faiz oranlarının kısmen düşüş gösterdiği Şubat ve Mart aylarında konut satışlarının yeniden hareketlendiği ve piyasanın toparlanmaya başladı görülmüştü. Uzmanlar konutta talebin artması için konut kredisi faiz oranlarının yeniden düşüş göstermesi gerektiğini bildiriyor. Konut kredisi faiz oranları şu an psikolojik sınırın iki katının üzerinde seyrediyor. Ortalama konut kredisi faiz oranı %2.13 seviyesinde.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.