İnşaat sektörünün Acı Kaybı! Ethem Gürbüz Hayatını Kaybetti

İnşaat sektörünün Acı Kaybı! Ethem Gürbüz Hayatını Kaybetti

İzmir'de inşaat sektörünün en eski isimlerinden, Türkiye'deki ilk müteahhit derneğini kuran Gürbüz İnşaat yönetim kurulu Ethem Gürbüz bugün yaşama veda etti.

A+A-

Ethem Gürbüz bugün öğle vakitlerinde Kuşadası'ındaki yazlığında fenalaşarak Kuşadası devlet hastanesine kaldırıldı. Gürbüz tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. 

Gürbüz'ün cenazesi yarın ikindi namazına müteakiben Fatih Cami Bayraklı'dan kaldırılacak.

Ethem Gürbüz Kimdir?

Harita Kadastro mühendisi Ethem Gürbüz 1938’de Kütahya Simav’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kütahya’da tamamladıktan sonra lise eğitimi için Ankara’ya gitti. Yıldız Teknik üniversitesi harita mühendisliğini bitirdi. Üniversite eğitiminden sonra memur olarak ilk görev yeri olan Kars’a gitti ve 4 yıl boyunca burada görev yaptı. 1961-1962 yılında yedek subay olarak askerliğe başladı. Kore harbinde görev aldı. 1960 ihtilalinden sonra geri döndü.  Tapu kadastro müdürü olarak Kütahya’da göreve başladı. 1970 yılına kadar bu görevini devam ettirdi.  1970 yılının sonunda İzmir Bornova kadastro müdürlüğüne atandı. Bu görevini 1978 senesine kadar devam ettirdikten sonra özel sektördeki işlerinin yoğunluğundan dolayı görevinden istifa etti.

Tapu kadastro müdürlüğü görevini devam ettirirken gayrimenkul yatırımlarına ve müteahhitliğe başlayan Ethem Gürbüz, Gürbüz inşaat firmasını bu dönemde kurdu. Harita mühendisi olan Ethem Gürbüz iller bankasındaki harita ihalelerini kazandı ve Türkiye’nin dört bir yanına giderek haritalarını çıkardı. Harita işlerini bir kenara bırakan Gürbüz, İzmir’de inşaat faaliyetlerine devam etti. İlk inşaatı olan Gürbüz sitesini bazı meslektaşları ile ortak olarak 1968 yılında Kütahya’da yaptı. İzmir’de ilk inşaatı 1971 yılında Ömer Özkan ile birlikte Bornova Özkanlar’da yaptı. İzmir’de 500’ün üzerine konut yaptı. Ethem Gürbüz’ün iki oğlu Murat ve Bülent baba mesleği olan müteahhitliğe devam ediyor.

Türkiye’deki ilk müteahhitler derneği olan Bornova Müteahhitler Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı. Halende Türkiye Müteahhitler Birliği ve İzmir Müteahhitler Federasyonu üyesidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.