İnşaat Sektöründe İstihdam ve Maaş Endeksi Geriledi

İnşaat Sektöründe İstihdam ve Maaş Endeksi Geriledi

TÜİK 2019 ilk çeyrek işgücü girdi endeksine göre inşaat sektörü istihdam endeksi yüzde 26,4 azaldı. İnşaat sektörü brüt ücret maaş endeksi ise yüzde 5,2 düşüş gösterdi.

A+A-

İnşaat sektörü ekonomide yaşanan bozulmalar nedeni ile zorlu günler geçirmeye devam ediyor. 

Açıklanan ekonomik veriler de yaşanan bu sorunları gözler önüne seriyor. Bunlardan biri de TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri, 1. Çeyrek: Ocak - Mart, 2019 raporu oldu. 

İnşaat Sektörü İstihdam Endeksi Yüzde 26.4 Azaldı 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre inşaat sektöründe istihdam endeksi 2019 yılının ilk 3 ayını kapsayan birinci çeyrekte yüzde 26.4 seviyesinde azaldı. 

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise yüzde 8.6 oranında azalış gösterdi. Diğer sektörlere göre en büyük kayıp inşaat sektöründe yaşandı. 

İnşaat Sektöründe Çalışılan Saat Endeksi Yüzde 29.4 Oranında Azaldı 

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise söz konusu dönemde yüzde 9.9 oranında geriledi. 

Diğer alanlarda olduğu gibi yine en büyük kayıp inşaat sektöründe yaşandı. İnşaat sektöründe çalışılan saat endeksi yüzde 29.4 seviyesinde azalma gösterdi. 

İnşaat Sektörü Brüt Ücret - Maaş Endeksi Yüzde 5.2 Azaldı 

İnşaat sektöründeki istihdam kaybına ek olarak brüt ücret maaş endeksi de gerileme gösterdi. 

2019 yılının birinci çeyreğinde Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 14.6 oranında artış gösterdi. 

Ancak inşaat sektörünün brüt ücret maaş endeksi bu yükselişten payını almadı. İnşaat sektörünün Brüt ücret-maaş endeksi 2019 yılının birinci çeyreğinde yüzde 5.2 oranında azaldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.