İnşaat Sektöründe İşletme Sayısı Arttı, Planlamaya İhtiyaç Var

İnşaat Sektöründe İşletme Sayısı Arttı, Planlamaya İhtiyaç Var

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, katıldığı “Sektör Paydaşları Konuşuyor” panelinde inşaat sektörünün yaşadığı sorun ve zorlukların çözüme kavuşturulması için sektörde planlamaya ihtiyaç olduğunu vurguladı

A+A-

İnşaat sektörü temsilcilerinin “Sektör Paydaşları Konuşuyor” panelinde bir araya geldi. Ekonomim’de yer alan habere göre Panele katılan ve bir konuşma yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, 1980’lerden itibaren sektörde faaliyet gösteren işletme sayısında hızlı bir artış yaşandığını vurgulayarak, inşaat sektörünün yaşadığı sorun ve zorlukların çözüme kavuşturulması açısından planlamanın önemine de dikkati çekti.

4d23c65b-0c13-46a2-9e0a-fbfa9b13ccfb.jpg

Baran, “İnşaat sektöründe planlamaya ihtiyaç var” dedi. ATO Başkanı Gürsal Baran açılışta yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün ülke büyümesinin üzerinde bir büyüme sağladığını, ayrıca Türk müteahhitlerin küresel çapta başarı sağladığını kaydetti. Baran, ATO olarak sektörün yaşadığı sorunların çözümü için katkı vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

TÜM SEKTÖR PAYDAŞLARINI ETKİLİYOR

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Başkan Derya Başyılmaz, panelde yaptığı konuşmasında, sektörün paydaşı olan tüm birimlerin çeşitli sorunlar yaşadığını vurguladı. Konut sektörünün ekonomik duruma göre artış ya da azalış yaşadığını hatırlatan Başyılmaz, “Ekonomik belirsizlikler, finansman zorlukları, maliyet artışı, ruhsat ve planlama süreçlerindeki sıkıntılar, arz talep dengesinin değişimi gibi hususlar tüm sektör paydaşlarını etkiliyor” dedi. ATO’nun 35 No’lu İkamet Amaçlı İnşaat Müteahhitliği Meslek Komitesi Başkanı ve Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Mertoğlu ise konuşmasında, “Bizim şu an sıkıntılarımız herhangi bir belediyede, herhangi bir mahallede yaşadığımız sıkıntılar değil. Biz şu an bu sıkıntıları çözersek 85 milyon nüfusumuzun sorununu çözmüş olacağız. Sektör açısından 300 milyonluk Türk nüfusunun bulunduğu bir coğrafyayı, potansiyeli konuşuyoruz. Dünyada iki tane müteahhit millet var. Çin ve Türkiye. Biz kendi içimizdeki bu olguları birer taş gibi yerine koyduğumuz zaman önümüzde bir sokak arası değil, bir otoban var” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.