İnşaat Sektöründe 93 Bin Kişi İşsiz Kaldı

İnşaat Sektöründe 93 Bin Kişi İşsiz Kaldı

TÜİK İşgücü İstatistikleri Şubat 2020 raporunu yayımladı. Şubat ayında mevsimsel etkilere de bağlı olarak inşaat sektöründe istihdam 93 bin kişi azaldı.

A+A-

TÜİK beklenen işszilk raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor ile Türkiye genelinde 15 yaş ve daha üstü olan kişileri kapsayan işsizlik rakamı 2020 yılının Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla 502 bin kişi azaldı. 

ŞUBAT AYINDA İŞSİZ OLAN KİŞİ SAYISI 4 MİLYON 228 BİN OLARAK AÇIKLANDI! 

Ülke genelinde bir önceki yıla oranla düşüş yaşanmasına rağmen Şubat ayında işsiz olan 15 ve yukarı yaştaki kişi sayısı 4 milyon 228 bin olarak açıklandı.  İşsizilk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 1,1 puanlık düşüş ile yüzde 13,6 seviyesine geriledi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM 93 BİN KİŞİ AZALDI!  Açıklanan rakamlara göre istihdam konusunda en büyük kaybı yaşayan sektörlerden biri de inşaat sektörü yaşadı. İnşaat sektöründe söz konusu dönemde istihdam kaybı 93 bin olarak kayıtlara geçti.

İstihdamın en çok azaldığı sektör ise 530 bin kayıp ile tarım sektörü oldu. Mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam verilerine göre ise İnşaat sektöründe yaşanan istihdam kaybı 28 bin olarak belirlendi.

İşsizlik rakamları geriden gelirken gözler korana virüs salgını nedeni ile büyük daralma yaşanması beklenen Mart ve Nisan ayı verilerine çevrildi. Şubat ayı rakamları ise beklentiler ile uyuşması ve işsizlik rakamında ufakta olsa bir düşüş yaşanması nedeni ile memnuniyet yarattı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.