İnşaat Sektörü Parlak Günlerine Kısa Sürede Dönemeyecek!

İnşaat Sektörü Parlak Günlerine Kısa Sürede Dönemeyecek!

Önümüzdeki dönemde sektörden umutlu olduklarını belirten İzka İnşaat yönetim kurulu başkanı Azat Yeşil, "İnşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas. Sektör parlak günlerine kısa sürede dönemeyecek" dedi.

A+A-

Merkez bankasının faiz indirimlerinden sonra ve devlet bankalarının iştirak etmesiyle ucuz konut kredileri fırsatlarının sunulduğunu söyleyen Azat  Yeşil, "Mevcut kredilerde yapılan borç ertelemeleri sektöre hareketlilik getirdi. Özellikle konut tarafında 2018 ve 2019'da oluşan stokların erimesi sektöre can suyu olurken bu süreçte yarım kalan konut projelerinde de devam etme fırsatı bulduk. Şu an inşaat sektörü için işler son 2 yıla göre daha açılmış durumda. Altyapı projelerine ülkemizde ve dünyada yoğun bir ilgi var. Özellikle Çin pandemi öncesi dünyanın üretim üssüydü. Geldiğimiz noktada pandemi sürecinde tedarik ve lojistik alanında yaşanan zorluklar ülkeleri kendi altyapı yatırımlarını yapmaya, üretim tesislerini çeşitlendirmeye itti. Bu da inşaat sektöründeki altyapı yatırımlarının hız kesmeden devam etmesini sağladı" açıklamasında bulundu.

İnşaat sektöründe istihdamla ilgili olumlu gelişmeler beklediklerinden bahseden Azat Yeşil şu ifadeleri kullandı: ''Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs istihdamı negatif etkilerken, tüm dünyada işsizlik tsunamisine yol açtı diyebilirim. Kademeli olarak başlayan normalleşme süreci ülkelerin ekonomilerini olumlu yönde ivmelendirirken bu hareket rakamlara da yansıyor. İnşaat sektörünün istihdamda pozitif bir tablo çizdiğini söylemek gerekiyor. Biz önümüzdeki dönem için sektörden çok umutluyuz. Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas. Rakamlar sektörün parlak günlerine kısa sürede dönemeyeceğine işaret ediyor.''


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum