İnşaat Sektörü Güven Endeksi Yüzde 5,4 Düştü

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Yüzde 5,4 Düştü

TÜİK şubat ayı güven endeksini açıkladı. İnşaat sektörü güven endeksi şubatta yüzde 5,7 oranında azalarak 74,5  puana geriledi.

A+A-

Dünya'da yer alan habere göre; Şubat ayı reel sektör güven endeksi inşaat sektöründe düştü.

İnşaat sektörü güven endeksi 74,5 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi ocak ayında 78,9 iken, şubat ayında yüzde 5,7 oranında azalarak 74,5 değerini aldı. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, gelecek üç aylık  dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 5,1 azalarak 88,5  oldu. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi ise %6,5  azalarak 60,4 değerini aldı.

İnşaat sektöründe şubat ayında girişimlerin yüzde 35,2'si faaliyetleri kısıtlayan herhangi bir faktörün olmadığını, yüzde 64,8'i ise  faaliyetlerini kısıtlayan en az bir temel faktör bulunduğunu aktardı.

İnşaat sektöründe faaliyetleri kısıtlayan en önemli temel  faktörlerden  "finansman sorunları" Ocak ayında yüzde 48,5 iken Şubat  ayında yüzde 42,1, "talep yetersizliği" Ocak ayında yüzde 36,1 iken Şubat ayında yüzde 34,7 ve "hava şartları" Ocak ayında yüzde 15,5 iken Şubat ayında yüzde 18,3  oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.