İnşaat Sektörü Ciro Endeksi Yüzde 14.9 Arttı!

İnşaat Sektörü Ciro Endeksi Yüzde 14.9 Arttı!

TÜİK Temmuz 2020 ciro endekslerini açıkladı. TÜİK verilerine göre inşaat sektöründe ciro temmuz ayında yüzde 14,9 artış gösterdi.

A+A-

Haziran ve Temmuz aylarında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli kredi paketi sonrasında konut satış rakamları büyük bir hızla artmış Haziran ayında başlayan yükseliş Temmuz ayında tüm zamanların rekoru ile taçlanmıştı. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TEMMUZ AYINDA CİRO YÜKSELDİ! 

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Temmuz ayına ilişkin Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerine ait ciro endeksi rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Temmuz ayında ciro endeksi yüzde 20,2 oranında artış gösterdi. 

Açıklanan rakamlara göre yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 20,2, inşaat ciro endeksi yüzde 14,9, ticaret ciro endeksi yüzde 32,9 artarken, hizmet ciro endeksi yüzde 12,5 oranında azalış gösterdi. 

Aylık oranda yüzde 11,5 oranında artış gösteren inşaat ciro endeksi yıllık bazda ise yüzde 14,9 oranında artış gösterdi. 

Ciro endeksinde yaşanan artışın en önemli nedenlerinden biri de aralarında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın yer aldığı kamu bankaları tarafından başlatılan yüzde 0.64 faiz oranlı ve 1 sene ertelemeli konut kredisi desteği kampanyası olarak gösteriliyor. Konuta olan talebin söz konusu dönemde rekor oranda artış göstermesinin ardından inşaat sektöründe de üretim ve ciro yükseliş göstermiş, inşaat sektörü pandemi krizine rağmen son derece parlak 2 ay geçirmişti. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ CİRO ENDEKSİ NEDİR?

Yurt içerisinde faaliyet gösteren inşaat sektörü imalat firmaları tarafından yurt içi ve yurt dışarısında gerçekleştirmiş oldukları satışlardan elde etmiş oldukları toplam geliri ifade eden endeks verisidir. Sektörün içerisinde bulunduğu durumu göstermesi açısından önemli bir öncü gösterge olarak kabul edilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum