İnşaat Sektörü Ciro Endeki Yüzde 21,5 Arttı

İnşaat Sektörü Ciro Endeki Yüzde 21,5 Arttı

TÜİK Ekim 2020 sektörel ciro endekslerini açıkladı. TÜİK verilerine göre inşaat sektörü ciro endeksi son 1 yılda yüzde 21,5 artış gösterdi.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK beklenen Ciro Endeksleri Ekim 2020 raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Ekim ayında Türkiye'de ciro endeksi yıllık bazda yüzde 30,9 oranında artış gösterdi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ CİRO ENDEKSİ YÜKSELDİ! 

Açıklanan rakamlara inşaat sektörü ciro endeksi yıllık bazda yüzde 21,5 oranında artış gösterdi. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yıllık bazda ciro endeksi;

Sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 38,5 oranında, 

İnşaat sektörü ciro endeksi yüzde 21,5 oranında, 

Ticaret sektörü ciro endeksi yüzde 34,6 oranında, 

Hizmet ciro endeksi yüzde 8,8 oranında artış gösterdi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE AYLIK CİRO YÜZDE 1,3 ORANINDA YÜKSELDİ! 

TÜİK tarafından açıklanan rapora göre ise aylık bazda Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi yüzde 3,9 oranında artış gösterdi. 

İnşaat sektöründe ise yaşanan aylık bazda ciro endeksi yükselişi yüzde 1,3 olarak gerçekleşti. Söz konusu yükseliş ucuz kredi desteği ile yükselen konut satış rakamları ile gerçekleşirken yaşanan yoğun konut talebi sonrası uzun süredir sıkıntı yaratan konut stokları tükenmeye başlamış, yaşanan yoğun talep ile beraber gayrimenkul firmaları yeni konut projeleri için raflarda duran dosyaları indirmeye başlamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.