İnşaat Sektörü 6 Milyon Kişiye İstihdam Sağlıyor

İnşaat Sektörü 6 Milyon Kişiye İstihdam Sağlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, inşaat sektörünün 1.8 milyonu doğrudan olmak üzere yan sanayileriyle birlikte yaklaşık 6 milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi.

A+A-

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) tarafından, her yıl farklı bir temada düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nin 17’ncisi 25 ekim salı günü gerçekleştirildi.

Bu sene “Rota Yeniden Oluşturuluyor” mottosuyla düzenlenen zirvenin kapanışında konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, burada yaptığı açıklamalarının bir bölümünde inşaat sektörünün 1.8 milyonu doğrudan olmak üzere yan sanayileriyle birlikte yaklaşık 6 milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi.

İnşaat sektörünün Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) içindeki payının 2021 yılında yüzde 5.1, 2022’in ilk yarısında ise yüzde 4.4 olarak gerçekleştiğini vurgulayan Gönül, Bu rakamların, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisi için hala ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek, “Mevcut durum itibarıyla arz sıkıntısının neden olduğu gerek satış gerekse kira fiyatlarındaki artışlar başta konut üretimi olmak üzere gayrimenkule olan talebin uzun süre devam edeceğini göstermektedir. Nitekim son dönemde devletimizin de başlattığı sosyal konut projesiyle bu açığı kapatma yolunda çok önemli adımlar atılmaktadır.” dedi.

2021’i güçlü büyümeyle tamamlayan Türkiye ekonomisinin, 2022 yılında da ekonomik büyüme gücünü korumaya devam ettiğini kaydeden SPK Başkanı Gönül, bugün gelinen noktada gayrimenkul sektörünün Türkiye’de ne kadar vazgeçilmez olduğunun altını çizerek, “Her ne kadar küresel ekonomide yaşanan kriz ve Kovid-19 salgını nedeniyle üretim son dönemde azalsa da sektör yeniden eski günlerine dönme yolundadır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.