İnşaat Sektörü 2020 ve Sonrasında Çok Daha İyi Olacak!

İnşaat Sektörü 2020 ve Sonrasında Çok Daha İyi Olacak!

Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Yaşanan olumlu gelişmeler 2020 ve sonraki yıllarda Türk ekonomisinin ve gayrimenkul sektörünün daha iyi olacağının en önemli göstergesi."

A+A-

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle Pasifik İnşaat tarafından Ankara'da inşa edilen Merkez Ankara projesinin tanıtım toplantısı bugün Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirildi. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü Hakan Gedikli, TCMB'nin üst üste gerçekleştirdiği faiz indirimlerinin konut kredilerine yansımasıyla ticari faaliyetlerin hızlandığını söyledi.

Son dönemleri yoğun siyasi gelişmeler ve küresel piyasalardaki dalgalanmaların etkisinde geçirdiklerini söyleyen Hakan Gedikli, ülke ekonomisinde 2019 yılının ikinci yarısında iyileşmelerin olduğunu kaydetti. Gedikli, ekonomik verilerdeki iyileşmenin, faiz indirimlerinin ve konut kredilerinin yüzde 1'in altına düşmesinin gayrimenkul sektöründeki aktiviteyi de hızlandırdığını dile getirdi.

Sektörde yaşanan hareketliliğe de değinen Hakan Gedikli, "Özellikle son 3-4 aylık periyottaki ön satış rakamları, satış ofislerindeki ziyaretçi sayıları olumlu yöndeki hareketlenmeyi ortaya koyuyor" dedi.

Gedikli, "Yaşanan olumlu gelişmeler 2020 ve sonraki yıllarda Türk ekonomisinin ve gayrimenkul sektörünün daha iyi olacağının en önemli göstergesi." şeklinde konuştu.

Yatırımcıların iştahı arttı

Faizlerin düşmesiyle beraber ipotekli konut satışlarının Eylül ayında katlanarak arttığını söyleyen Gedikli, 2019'un 3. çeyreğinde satılan 360 bin konutun 105 bininin ipotekli olduğunu kaydetti.

Emlak Konut GYO projeleri ile ilgili de konuşan Gedikli, kısa süre önce Başakşehir'de gelir paylaşımlı bir ihale yaptıklarını söyleyerek, ihalenin ikinci oturumuna 4 firmanın katıldığını, bu durumun da sektördeki yatırımcıların iştahının arttığını gösterdiğini kaydetti.

Emlak Konut olarak bugüne kadar başta İstanbul olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde 133 proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Hakan Gedikli, "Bugüne kadar 127 bin bağımsız bölüm yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 7 bin bağımsız bölüm teslim ettik, yıl sonuna kadar 3 bin bağımsız bölüm daha teslim etmeyi amaçlıyoruz. 2020'de 15 bin bağımsız bölüme yakın teslim gerçekleştireceğiz." dedi.

Gedikli, Merkez Ankara projesinden toplam 4 milyar 195 milyon TL satış geliri beklediklerini sözlerine ekledi.

İFM 2021 sonunda tamam

İstanbul Finans Merkezi projesiyle ilgili de konuşan Hakan Gedikli,  " Varlık Fonu'yla protokol yaptık, ihale gerçekleştirdik. İstanbul Finans Merkezi projemiz uygun biçimde devam ediyor. Finans merkezi projemizi 2021'in sonu, 2022'nin ortalarına kadar tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.