"İnşaat Ruhsatı Sorunlarının Çözümü İçin Masa Kuracağız"

"İnşaat Ruhsatı Sorunlarının Çözümü İçin Masa Kuracağız"

İzmir Ticaret Odası seçimlerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan Meclis Üyesi Adayı olan Ekrem Demirtaş Kemalpaşalı müteahhitlerle bir araya geldi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası’nın 9 Nisa’da yapılacak olan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçilerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyeliğine aday olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş Kemalpaşa’da  inşaatçılar ile biraya geldi.

 

Demirtaş, inşaat sektörünün önümüzdeki 10 yılın yıldız ve lokomotif sektörlerinden birisi olacağını söyledi. Demirtaş, “Son açıklanan büyüme rakamları bu kadar yüksek ise bunda inşaatın büyük rolü var ve aynen böyle devam edecek. Özellikle kentsel dönüşüm ile İzmir’de inşaat sektörü çok daha parlayacak ki kentsel dönüşüm İzmir’de hala daha tam başlamadı” dedi.

 

İZMİRLİ MÜTEAHHİTLERİN İŞ YAPABİLMESİ İÇİN 100-150 KONUTLUK BÖLÜMLER YAPILMALI

 

İzmir’de önümüzdeki 10 yıl boyunca kentsel dönüşüm ile 350 bin konut yapılması gerektiğini belirten Demirtaş, “İzmir’i ancak böyle gecekondulardan kurtarıp, yeniden inşa edebiliriz. Biz son 5 yıl içinde kentsel dönüşüm için Oda olarak çok çalıştık, önümüzdeki dönemde de aynen çalışmaya devam edeceğiz. Ama burada kentsel dönüşümün 2-3 bin konutluk bölümler, parseller halinde değil 100 – 150 konutluk bölümler yapılması için çalışacağız. Çünkü ancak o zaman bizim üyelerimiz, İzmirli müteahhitler, inşaatçılar iş alabilir, bu konutları yapabilir, malzeme satıcılarımız malzeme satabilir” diye konuştu.

 

İNŞAAT RUHSATLARI ÇÖZÜM MASASI

 

Bugüne kadar sektörden gelen bütün sorunların takipçisi olduklarını, gerek yerel yönetimler gerekse hükümet nezinde girişimler yaparak çözülmesi için çalıştıkları söyleyen Demirtaş,  sektörün sorunlarına son derece hakim olduklarını belirtti. Demirtaş, “Üyelerimizin özellikle inşaat ruhsatlarını almada çok sorun yaşadığını görüyoruz. Bu nedenle yeni dönemle birlikte ‘ İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası’ kuracağız. Ruhsat almakta sorun yaşayan üyelerimizin sorunlarını bizzat bu masa ile takip edeceğiz” dedi. Toplantıya çok sayıda kadın inşaatçının da katıldığına dikkat çeken Demirtaş, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Demirtaş, “Sektördeki üyelerin nerede ise yüzde 15’i kadın. Bu kadın inşaatçıları bir birlik çatısı altında toplamak için çalışmalara başladık. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.