İnşaat Malzemesi İhracatı Rekor Kırıyor

İnşaat Malzemesi İhracatı Rekor Kırıyor

Pandemi sonrası inşaat faaliyetlerindeki toparlanma, Türkiye’nin ihracatına da yansıdı. Türkiye İMSAD verilerine göre inşaat malzemesi ihracatı 2022’de, yıllıklandırılmış bazda art arda 7 ay rekor tazeledi.

A+A-

İnşaat malzemeleri ihracatı Ocak-Temmuz döneminde de yüzde 23,3 artarak 20 milyar 250 milyon dolara çıktı. İhracattaki rekor seviyeler, inşaat malzemesi lojistiğine duyulan ihtiyacı da artırdı.

Intermax Logistics, Avrupa’ya taşıdığı inşaat malzemelerini yüzde 30 artırmayı planlıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, inşaat malzemeleri lojistiğini gerekli donanıma sahip araçlar, ekipman ve uzman personelle yürüttüklerini belirterek, enerji kriziyle karşı karşıya olan Avrupa ülkelerine daha fazla inşaat malzemesi ihraç edilebileceği beklentilerine dikkat çekti.

İnşaat malzemelerinin lojistik süreçlerinde zamanında teslimat kadar gerekli donanımın da çok önemli olduğunun altını çizen Çelikel, “Aksi takdirde farklı ürünlerde kırılma ve hasar oranları ciddi şekilde artabilir. Bu da lojistik firması, alıcı ve satıcı açısından büyük zararlara yol açabilir.” uyarısında bulundu.

Avrupa’da etkisi giderek artan enerji krizinin, inşaat malzemesi üretiminde keskin düşüşlere yol açabileceği beklentilerine işaret eden Çelikel,  “Dolayısıyla inşaat faaliyetleri daralsa da malzeme üretimi daha çok azalacağından Türkiye’nin ihraç ürünlerine ihtiyaç artabilir. Biz Intermax Logistics olarak her hâlükârda inşaat malzemesi ihracatçılarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.