İnşaat Maliyetleri Arttıkça Kiralar Yükselmeye Devam Edecek

İnşaat Maliyetleri Arttıkça Kiralar Yükselmeye Devam Edecek

Türkiye'de kira fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Peki kiraları neden bu kadar arttı? Yükselen inşaat maliyetleri kira fiyatlarının artmasında nasıl bir etki gösterdi?

A+A-

Kira fiyatlarında tırmanış hız kesmiyor. Gölcükgündem'de yer alan habere göre; Altın Emlak'ın sahibi Ömer Faruk Helvacıoğlu kira artışlarını değerlendirdi.

İşte Helvacıoğlu'nun değerlendirmeleri:

"Herkes kiraların artışını konuşuyor . Son üç ay içinde kiralarda çok ciddi artış oldu. Bi anda suç ev sahiplerine atıldı. Bu kadar zam yapmak insafsızlık dendi. Evet kiralar bir anda arttı. Ama inanın bu ev sahiplerinin suçu değil. İnşaat maliyetlerine gelen aşırı zam. Geçen sene Gölcük'te deprem sonrası ev fiyatları 200 - 300 bin bandındaydı, bu gün 350- 500 bin bandında , Değirmendere geçen sene 300. -400 bin bandındaydı , bu sene 450 -700 bin bandında . Siz ev sahibi olsaydınız , 600 bin TL ye aldığınız evi bin liraya kiraya verir misiniz? Hiç kimse vermez . 
Öyle olursa kimse kiraya vermek için ev almaz. İnşaat maliyetleri arttıkça ev fiyatları yükselmeye devam edecek. Burada suçu ev sahibine değil çimentonun fiyatını yüzde yüz zam yapana sormak lazım.

Geçen sene bir su bataryası 100 TL idi şimdi 250 TL bu zamlar devam ettiği müddetçe kiralar da ev fiyatları da düşmez. İnsanlar ev almak istiyor fakat bütçeleri yeterli gelmiyor, ev alamayınca kiraya çıkmak zorunda kalınıyor bu da kiralık talebini arttırıyor. Kiralık ev az olunca bu sefer kiralar artıyor. Kredi faizleri düşmezse , İnşaat maliyetlerine böyle zam gelmeye devam ederse kiraların düşmesi imkansız olur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.