İnşaat İşçileri Hiç Ücret Ödemeden Yeterlilik Belgesi Alabilecek!

İnşaat İşçileri Hiç Ücret Ödemeden Yeterlilik Belgesi Alabilecek!

Özler Kalıp ve İskele Sistemleri ile Sinerji Mesleki Yeterlilik Merkezi arasında imzalanan sosyal sorumluluk protokolü ile Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) almak isteyen inşaat işçilerinin sınav ücretleri karşılanacak.

A+A-

36 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu fiilen başladı. Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun başladığı en önemli sektörlerden biri inşaat. 2 milyonu aşkın kişiyi istihdam eden inşaat sektörü çok sayıda vasıfsız ve usta işgücü barındırıyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu, işçilerin yeterliliklerini belirlemek için sınav düzenliyor. Kendi alanlarında sınava giren ve başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Belgesi alıyor.

SINAV ÜCRETLERİ İADE EDİLİYOR

Mesleki Yeterlilik Belgesi ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. Buna rağmen sınava girecek olan işçilerin sınav ücretini yatırması gerekiyor. Sınavı geçip belge almaya hak kazanan işçilerin sınav ücretleri iade ediliyor.

HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN SINAVA GİREBİLECEKLER

Zor şarlar altında çalışan inşaat işçileri çoğu zaman bu ücretleri ödemekte zorlanabiliyor. Özler Kalıp ve İskele Sistemleri ile Sinerji Mesleki Yeterlilik sosyal sorumluluk kapsamında işçilerin ücretlerini karşılayacak. Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen iskele kurulum elemanı, panel kalıpçılar ve inşaat işçileri hiç ücret ödemeden Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen Sinerji Mesleki Yeterlilik Merkezi’nin düzenlediği sınava katılma imkanı elde edecek. Sınav ücretleri Özler Kalıp ve İskele Sistemleri tarafından karşılanacak. Başarılı olan adayların ücretleri işsizlik fonundan karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.