İnşaat Demiri Ton Fiyatı 15 Bin TL’yi Geçti

İnşaat Demiri Ton Fiyatı 15 Bin TL’yi Geçti

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de fiyatlarda yükselişe sebep oldu. Emtia fiyatları rekor artışlar görülürken demir fiyatları da 15 bin TL eşiğini geçti

A+A-

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş emtia piyasasında büyük bir depreme neden olurken emtia fiyatları rekor yükselişini beklenen ateşkes açıklamasının gelmemesi nedeni ile sürdürüyor. Zaten pandemi nedeni ile inşaat malzeme endeksi fiyatında yaşanan yükselişten olumsuz etkilenen inşaat sektörü şimdi de savaşın yarattığı tahribat ile baş etmeye çalışıyor. 

Bir yandan Rusya'dan gelen kömür akışının kesilmesi ile çimento ve hazır beton fiyatlarına peş peşe zam uyarısı yapılması ile sıkıntıya giren inşaat sektörü bir yandan da emtia ve dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile demir fiyatlarına gelen zamlar ile mücadele ediyor. Yeni konut üretimi ve ev fiyatlarını olumsuz etkileyen gelişmeler dolaylı olarak vatandaşın cebini de ilgilendiriyor. 

DEMİR FİYATLARINA YENİ ZAM BEKLENTİSİ! 1 TON İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI NE KADAR, İSTANBUL. İZMİR, ANKARA'DA İNŞAAT DEMİRİNİN TONU KAÇ TL?

Demir fiyatında sert artışlar tüm hızı ile devam ederken Rusya Ukrayna savaşının olumsuz etkileri her geçen gün biraz daha hissedilmeye devam ediyor. Bazı demir çelik fabrikaları gün içinde satışlarını kapatarak fiyatları yeniden belirlerken ne yazık ki inşaat demiri ton fiyatı yeniden 15 bin TL barajını aştı. İthal hurda fiyatları ve gemi söküm hurda demir fiyatları da yaşanan sert yükselişten etkilenirken inşaat demiri ton fiyatı yaşanan yükselişten en olumsuz etkilenen alanların başında yer aldı.

7 mart demir fiyatları

Yaşanan yükselişin etkisi ile Ankara'da 8'lik inşaat demiri satış fiyatı 15 bin 400 TL, İstanbul'da 15 bin 180 TL ve İzmir'de ise 15 bin 250 TL seviyesine çıktı. 10'luk inşaat demiri satış fiyatı Ankara'da 15 bin 400 TL, İstanbul'da 15 bin 80 TL ve İzmir'de 15 bin 150 TL oldu. 12'lik inşaat demiri satış fiyatı ise İstanbul'da 14 bin 980 TL seviyesine yükselirken, Ankara 12'lik inşaat demiri ton fiyatı ise 15 bin 100 TL oldu. 

DEMİR FİYATLARINA İNDİRİM BEKLENTİSİ YA DA YENİ ZAM VAR MI?

Ne yazık ki demir fiyatları için yakın bir tarihte indirim haberi verilmesi Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın sona ermemesi halinde son derece uzak bir ihtimal olarak görünüyor. Savaş krizinin sona ermesi halinde indirim gelebileceği belirtilirken savaşın devam etmesi halinde ise yükselişlerin sürebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.