İngiltere'de Konut Fiyat Artışlarında Düşüş

İngiltere'de Konut Fiyat Artışlarında Düşüş

Royal Institution of Chartered Surveyors'ın (RICS) aylık anketine göre, konut fiyat artışları Temmuz 2020'den sonraki en zayıf noktasına geldi

A+A-

İngiltere'de konut fiyatları geçen ay koronavirüs krizinin başlangıcından sonraki en düşük hızda yükseldi ve ipotek maliyetlerindeki artışın ev alıcıları için ekonomiye ilişkin belirsizliği artırması nedeniyle düşmeye devam edeceği açıklandı.

Royal Institution of Chartered Surveyors'ın (RICS) aylık anketine göre, yeni alıcıların araştırmaları üst üste beşinci ayda da düştü ve önümüzdeki yıla ilişkin beklentiler fiyatlarda hafif bir düşüşe işaret etti.

RICS konut fiyat dengesi

Anket katılımcılarının fiyat artışları bildirenler ile düşüş öngörenler yüzdesi arasındaki farkı ölçen ağustostaki +51'den eylülde keskin bir düşüşle +32'ye düştü ve fiyat artışında bir yavaşlama sinyali verdi.

Rakamlar, eylül ayının rakamının Temmuz 2020'den bu yana en zayıf olduğunu ve satış hacimleri için ayrı bir dengenin Mayıs 2020'den bu yana en olumsuz noktada olduğunu gösterdi.

RICS'in baş ekonomisti Simon Rubinsohn, "Manşet fiyat dengesi şimdilik pozitif bölgede kalsa da, hem fiyatlandırma hem de satışlar için kısa vadeli beklentilerin bozulmasına yönelik fırtına bulutları görülüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.