İngiletere Başbakanı Ekonomik Krizden Çıkış Yolunu İnşaatta Buldu

İngiletere Başbakanı Ekonomik Krizden Çıkış Yolunu İnşaatta Buldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Covid-19 nedeniyle yaşanan ekonomik krizden çıkışın yolunu inşaatta arıyor. İngiltere başbakanı daha çok hastane, okul ve kolej inşa edileceğini söyledi.

A+A-

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, altyapı yatırımlarını hızlandırıp emlak planlama kurallarını azaltarak İngiltere ekonomisini koronavirüs krizinden çıkarma planları yapıyor. Johnson’ın bu hamlesiyle hükümete salgın yönetimiyle ilgili eleştirileri aşarak ekonomik hasarı tamir etmek ve ülkeyi yeniden şekillendirmek istediği belirtiliyor.

Krize mahkum olmaya devam edilemeyeceğini söyleyen Johnson, “Daha hızlı çalışmalıyız çünkü GSYH’da hızlı bir düşüş yaşadık ve insanların işleri ve işletmeleri hakkında endişeli olduklarını biliyoruz” diye konuştu.

Johnson sözlerine, “Hastaneler inşa edeceğiz, okullar ve kolejler inşa edeceğiz. Ancak aynı zamanda daha yeşil ve daha güzel bir İngiltere’yi inşa edeceğiz” şeklinde devam etti.

Reuters’in haberine göre, Johnson “İnşaat, inşaat, inşaat” vurgusuyla hükümetin altyapı harcamalarını hızlandırmayı ve özel sektör emlak yatırımlarını daha kolay kılacak planlamaların önünü açmayı planlıyor.

Başbakan Johnson, harcamaları kesmeme vaadiyle dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt’in 1930’lu yıllarda Büyük Bunalımdan çıkmak için istihdam yaratan kamu yatırımlarına dayanarak başlattığı “Yeni Düzen” planını karşılaştırarak, “Kulağa devasa miktarda devlet müdahalesi gibi geliyor, ‘yeni düzen’ gibi geliyor… Şayet öyleyse de, demek istediğimiz şey de bu” şeklinde konuştu.

İşçi Partisi Lideri Keir Starmer ise BBC’ye yaptığı açıklamada “Yeterli değil. Başbakan yeni düzen vaat etti – ortada ‘yeni’ olan çok şey yok ve ‘düzen’ namına da pek bir şey yok” ifiadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.