İkinci kuşak Miray İnşaat’ı anlattı: Açık Fikirli, Yenilikçi Ve Girişimci

İkinci kuşak Miray İnşaat’ı anlattı: Açık Fikirli, Yenilikçi Ve Girişimci

Miray İnşaat’ın açık fikirli, yenilikçi ve girişimci yapısından dolayı hızla büyüdüğünü belirten şirketin ikinci kuşak temsilcisi Ozan Çağlar İnaç, kendi yatırımlarına yoğunlaşacaklarını bunun yanısıra taahhüt işleri yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

A+A-

30 yılda, İzmir başta olmak üzere birçok farklı şehirde taahhüt işleri yapan ve İzmir ve Çeşme’de yap-sat projelerine imza atan Miray İnşaat, 1994 yılında Haydar İnaç, Erkan İnaç ve Yaşar İnaç tarafından kuruldu. 2000’li yıllara kadar taahhüt işlerine devam eden Miray İnşaat, 2001 yılında ilk yatırımlarını yaptı. İlk yatırımında 2001 krizi ile karşılaşan ve maddi kayıp yaşayan Miray İnşaat, tekrar taahhüt projelerine döndü. Birçok taahhüt projesini üstlenen ve Arkas Holding’in de en önemli yüklenicilerinden biri haline gelen Miray İnşaat, Ereğli’de liman inşaatı, Yaşar Üniversitesi Ek Binası, Piri Reis Okulları, Tınaztepe Üniversitesi’nin yeni kampüsü, Bayraklı Tower projesi gibi çok sayıda projenin inşaatını anahtar teslim olarak tamamladı. Mistral GYO tarafından hayata geçirilen Mistral İzmir projesinin proje geliştirme ve anahtar teslim inşaatını üstlenen Miray, hem projelendirme hem de uygulama hizmeti veriyor. Autoport Terminali tevsi projesinin inşaatını tamamlayan Miray İnşaat, 300.000 metrekare inşaat alanına sahip Kartepe Terminal projesinin de anahtar teslim inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda kendi yatırımlarına da yoğunlaşan Miray İnşaat, Güzelbahçe Derya Evleri projesinin ardından Swissotel Residences Çeşme projesini de Dilek Holding ve ZA Madencilik ortaklığıyla hayata geçiriyor.

ozan-caglar-inac-miray-insaat.jpg

İstanbul’a açılma düşüncesi

Miray İnşaat 2. kuşak temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Ozan Çağlar İnaç, firmanın mevcut yatırımlarından ve geleceğe yönelik projeksiyonundan bahsetti. Taahhüt projelerine devam etmekle birlikte kendi yatırımlarına ağırlık vereceklerini ifade eden İnaç, “Swissotel Residences Çeşme projemizin inşaatı devam ediyor. Karşıyaka sahilde denize sıfır bir proje için anlaşma sağladık. 2-3 ay içerisinde inşaata başlamayı planlıyoruz. Görüşmeye devam ettiğimiz yerler var. Yakın zamanda bunları da sonuçlandırmayı hedefliyoruz. İstanbul’da proje yapma hedefimiz var. Kısa zamanda İstanbul’a açılmayı hedefliyoruz” dedi.

150 kişiye istihdam

Şirket bünyesinde sabit olarak 150 kişiyi istihdam ettiklerini belirten İnaç, “Çalışanlarımızın 50’si beyaz yakalı. Kendi bünyemizde mimar, mühendis, iç mimar, tekniker arkadaşlarımız bulunuyor. Taşeronlarımızla beraber bu rakam 750-800 kişiye ulaşıyor” ifadesini kullandı.

mistral-izmir.jpg

Sistem kalıbını İzmir’de ilk uygulayan firmayız

Firma kurucularının açık fikirli, yenilikçi, girişimci ve vizyoner olduğunu ifade eden İnaç, bu durumu şu örneklerle açıkladı: “İzmir’e ilk kule vinci getiren firmayız. Şu anda 7 kule vincimiz var.  Sistem kalıbını İzmir’de ilk uygulayan firmalardan biriyiz. Kalasla inşaat yapılan bir dönemde firmamız Almanya’dan sistem kalıp getiriyordu. Doka’nın hidrolik olarak tırmanan ve binanın çevresini sarmalayan kalıp sistemini dünyada ilk kez biz kullandık. Bu sistemi kullandığımız için Doka, 2016 yılında Münih’te gerçekleşen dünyanın en büyük inşaat fuarına Miray İnşaat’ı davet etti. Dünyanın en büyük kalıp firmalarından biri bizden fikir alıyor. Bizim açımızdan çok gurur verici.”

Güvenli yapılar inşa ediyoruz

Taahhüt yatırımlarından konut yatırımlarına yöneldiklerini belirten İnaç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2018-2021 döneminde ciromuzun büyük kısmını taahhüt projeleri oluşturuyordu. 2022’de konut yatırımlarımızdan elde ettiğimiz ciro taahhütü geçti. Önümüzdeki dönemde taahhüt devam edecek ama konut yatırımlarımız bir adım önde olacak. Yaptığımız projelerin hepsinde kendimiz yaşıyoruz. Projelerimizin tamamında mutlaka ailemizden biri oturuyor. Çok güvenli yapılar inşa ediyoruz. Ne kadar süre geçerse geçsin işimizin arkasındayız.”

swissotel-residences-cesme.jpg

Çeşme’de yatırıma devam

Swissotel Residences projesinden sonra Çeşme’de yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten İnaç sözlerini şu şekilde noktaladı: “Swissotel Residences Çeşme projesinin kararı 2 saatte alındı. 2 saatlik görüşmeden sonra anlaşma sağlandı ve 1 ay içerisinde sözleşme imzalandı. Projeye başladıktan sonra çok fazla talep aldık. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden müşterilerimiz var. Satışlardan çok memnunuz ve satışlarımızı büyük oranda tamamladık. Çeşme, hem İzmir’in hem de Türkiye’nin göz bebeği. Çeşme’yi yabancıların henüz tam olarak keşfetmediğini düşünüyorum. Bu bölgede yatırım yapmaya devam etme niyetimiz var. Çeşme’de yeni projelerimiz olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.