İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne Klor Binası Yapılıyor

İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne Klor Binası Yapılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Merkez Şehzadeler ilçesi Akpınar Mahallesi’nde bulunan içme suyu tesisinde Klor ve Demir 3 Tank Binası inşa ediyor. Artan nüfusa göre planlanan bina sayesinde Manisa’nın 20 yı

A+A-

MASKİ Genel Müdürlüğü, büyüyen ve gelişen Manisa’nın klor ihtiyacını karşılamak adına Akpınar İçme Suyu Tesisi’nde klor binası inşa ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunun çıkmasının ardından Manisa’ya bağlanan ilçelerin klor ihtiyacını MASKİ karşılıyor. Bu amaçla sevkiyatta sıkıntı yaşanmaması için binada 3 adet 20 tonluk, 2 adet de 6 tonluk klor tankı yer alacak. Bu çalışma sayesinde kapasite de 3 kat artmış olacak. İnşaat betonarme imalatlar dışında çelik kontrüksiyon ile de desteklenecek. Aynı zamanda artan kapasitenin ortaya çıkarabileceği tehlikelerin önüne geçmek için iş sağlığı ve güvenliği adına klor ve demir 3 binaları da birbirinden ayrılmış olacak.

“İlçelerimizin klor ihtiyacını daha kısa sürede karşılayacağız”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Akpınar İçme Suyu Tesisi’nde başlayan klor binası inşaatı ile ilgili bilgi verdi. Aslay, “Ekip olarak önemli işlere imza atıyoruz. İlçelerimizde bulunan içme suyu tesislerimizin de klor ihtiyacını merkezden sağlıyoruz. Artacak kapasite ile birlikte ilçelerimize daha hızlı bir şekilde klor sevkiyatı gerçekleştirebileceğiz. Bu da ilçelerimizdeki vatandaşların sağlıklı olan sularının korunmasını sağlayacak. İş sağlığı ve güvenliği açısından önem arz eden klorlama sistemi ve demir 3 tanklarının ayrılmasını da gerçekleştiriyoruz. İnşaatımız da çelik kontrüksiyon sistemi de kullanıyoruz. Bu sayede binamızın sağlamlığını daha da artırmış oluyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.