Hükümetten İnşaat Sektörüne Yeni Teşvikler Geliyor

Hükümetten İnşaat Sektörüne Yeni Teşvikler Geliyor

GYODER başkanı Feyzullah Yetgin, hükümetin inşaat sektörünü desteklemek amacıyla yeni teşvikler üzerinde yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

A+A-

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörü olarak geçen yıllardaki teşviklerin devamını ümit ettiklerini dile getirerek, "Satışların daha da artması lazım. Sektör olarak bazı taleplerimiz var. Üzerinde çalışılıyor ve çok yoğun çalışmalar olduğunu biliyoruz. İnşallah sektörün önü daha fazla açılacak." dedi.

Halk GYO Genel Müdürü de olan Feyzullah Yetgin, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün dinamiklerinin çok önemli olduğunu da aktardı. 

Kentsel dönüşümle beraber gayrimenkulde bir potansiyelin, talebin olduğunu sözlerine ekleyen Yetgin, "Önümüzdeki yıllarda 7,5 milyon konutun dönüşümüyle beraber ciddi bir talep olduğunu söyleyebiliriz. 15-20 yıl bu dönüşüm sürecini Türkiye'nin ivedi bir şekilde tamamlaması gerekiyor. Artık daha yaşanabilir, akıllı, sürdürülebilir şehirlerde yaşayabilelim." dedi. 

Yetgin, son 4-5 yılda gayrimenkul sektöründe sürekli artan bir satış grafiğinin olduğunu belirterek, "2018 yılında da geçen yıla yakın satış rakamlarının olacağını ümit ediyoruz. Satışların daha da artması lazım. Sektör olarak bazı taleplerimiz var. Üzerinde çalışılıyor ve çok yoğun çalışmalar olduğunu biliyoruz. İnşallah sektörün önü daha fazla açılacak." ifadesini kullandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının son 15 yıl içinde yaptığı arzın önemli bölümünün alt gelir grubuna hitap ettiğini vurgulayan Yetgin, bu arzın toplam üretimin yüzde 8 ila 10'una tekabül ettiğini aktardı.

Gecekondu ve kaçak yapılaşmanın 2002 sonrası bittiğini de sözlerinde vurgulayan Yetgin, şunları söyledi;

"Alt gelir grubuna yönelik ihtiyacı büyük ölçüde Toplu Konut İdaresi karşılıyor. Belki bir miktar daha üst segmentte dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacı yoğun. Özellikle büyük şehirlerde bu yoğun ihtiyaç, arsa veya arazi arzının kısıtlı olmasından kaynaklanıyor. Bazı sübvansiyonlarla sunum artırılabilir. Aksi halde İstanbul'da A ve B segmenti evet ama C segmenti ve altına hitap etmek bu anlamda pek mümkün değil. Maliyetin en önemli bileşenlerinden birisi arsa fiyatları. Büyük şehirlerde de şehir geliştikçe, ekonomi büyüdükçe sunulabilecek arazi alanları daraldıkça arazilerin değerleri artıyor. Büyük şehirlerde alt gelir grubuna sunum belki yine TOKİ'nin, Bakanlığımızın yapacağı projelerle mümkün olabilir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.