Hobi Bahçeleri İle Tarım Arazileri Konut Alanına Çevrildi

Hobi Bahçeleri İle Tarım Arazileri Konut Alanına Çevrildi

Tarım ve Orman bakanı Bekir Pakdemirli vatandaşlara hobi bahçelerinden ev veya villa almaları konusunda uyardı. Bakan Pakdemirli tarım alanlarının hobi bahçesi adı altında ikinci konut alanına çevrildiğini ifade etti.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün, 7 alanda daha çiftçilere destek ödemelerine başlayacaklarını ifade ederek, toplam 294 milyon 243 bin lira desteğin bugün saat 18:00 itibarıyla çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti. 

Bakan Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulunan, Afrika'dan Rusya’ya kadar bölgedeki ilk endüstriyel enzim fabrikası LIVZYM Biyoteknoloji'nin resmi açılışını yaptı. 

Açılıştaki konuşmasında, tamamı yerli ve milli sermayeyle kurulan, Türkiye'nin ilk Biyoteknoloji Endüstriyel Enzim Üretim Fabrikası'nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye'de bir takım konularda gerek duyulan yasal düzenlemelere devam edildiğini belirten Pakdemirli, Türkiye'nin değişik bölgelerinde, genellikle şehir merkezlerine yakın olan alanlarda tarım arazilerinin "hobi bahçesi" adı altında ikinci konut alanına dönüştürüldüğünü ifade etti. 

Pakdemirli, hobi bahçeleriyle ilgili şunları söyledi: 

"Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır. Bakanlık olarak bu ve benzeri durumlara mahal vermemek için tarım arazilerinde izinsiz ve plan dışı hareket edenlere yönelik yasa teklifimizi Gazi Meclisimize sunduk.

Aslında mevcut yasalarımız bunlara izin vermiyor ama yaptırımlar yeterli olmadığı için bu tarz girişimleri olan tacirler ve buna uyan vatandaşlarımız var. Bu tarz üretilen hobi bahçelerinden, villalardan, kondulardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.