Hazine Arazileri Küçük Esnafa Kiralanacak

Hazine Arazileri Küçük Esnafa Kiralanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hazineye ait arazileri küçük esnaflara 49 yıllığına kiralayarak ekonomiye kazandıracak.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazineye ait araziler ekonomiye kazandırılacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan taşınmazlar küçük esnafa 49 yıllığına kiraya verilecek.

Sektörel ihtiyaçlar için alternatif kullanım alanları oluşturmayı planlayan Bakanlık, arazi tahsisi desteğinde bulunup yatırımların artmasına ve işsizliğin azalması için katkı da bulunmayı amaçlıyor.

Bakanlık, önümüzde bulunan 5 yıl olmak üzere her yıl 20 milyon metrekarelik hazine taşınmazını, yatırım teşviki vermek ve vatandaşa tahsis etmek amacıyla ilana çıkaracak.

Bakanlığın planları değerlendirildiği kentsel dönüşüme destek verilmesi için toplu konut yapılmak için ilan edilen yerler ile küçük sanayi sitesi için planlanan Hazineye ait taşınmazları kuruluşların kullanımına sunulacak. Bu kapsamda hem şehirlerin doğal afetlere dayanıklı olmasına olanacak sağlanacak hem de sanayi alanlarının merkezlerin dışına çıkartılmasına hız verilecek.

Diğer yandan Bakanlık, köhne olarak tabir edilen sanayi alanlarını dönüştürüp esnafın işini de kolaylaştıracak. Bu kapsamda öncelikli olarak İstanbul, Kayseri, Kocaeli ve Konya'da olmak üzere 10 bin bağımsız bölüm üretilmesi için çalışmalar gerçekleşmişti. 2023'e kadar uygulama tüm ülkede yaygınlaşacak.

Bakanlık, 19,8 milyon metrekare yüzölçümlü 153 hazine taşınmazını yatırımcılara tahsis etmek için ilan düzenledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.