Hazine Arazileri İhale ile Satılmalı!

Hazine Arazileri İhale ile Satılmalı!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, “Hazine arazilerine çok talep gelmesi halinde ihaleye çıkılması gerekir. Ancak burada da bir üst barem konulmalı ki, uygun bir şekilde alınıp uygun şekilde satılabilmeli" dedi.

A+A-

Artan konut ve kiraları önlemek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından gündeme getirilen Hazine arazilerinin ucuz arsa yaratılması amacıyla satışının hangi koşullarda yapılacağı hem vatandaşlar tarafından hem de proje geliştirici inşaat şirketleri tarafından merakla bekleniyor.

Bloomberg HT yayınına katılan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu gerek konut ve kiralar gerek ucuz arsa yaratılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Artan fiyatlarla ilgili olarak kamunun desteğini ve hazine arazilerinin satışını olumlu bulduklarını belirten Aşçıoğlu, “Bakan Kurum’un açıkladığı Hazine arazilerinin satışını olumlu buluyoruz. Ancak ürün bulmakta zorlanıyoruz. Hammadeye ulaşmakta büyük zorluklar çekiyoruz. Maliyetler ciddi oranlarda arttı.” dedi.

Geçen yıl sektör olarak fiyat artışlarını birebir yansıtmadıklarını dile getiren Aşçıoğlu, “Geçen yılla bu yıl arasında alüminyumda yüzde 98, inşaat demirinde yüzde 108, betonda yüzde 300 ve alçıpanda yüzde 336 artış var. Artık bu artışları satış fiyatlarına koymaya başladık. Üstelik artışlar yüzde 150-200 olmasına karşın biz ancak yüzde 100-120 civarında yansıtabildik. Ancak önümüzdeki aylarda daha fazla yansıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kamunun arsa satışının önemli olduğunun altını çizen Aşçıoğlu, İstanbul’da 100 metrekare evin maliyetinin inşaat ve arsa maliyetinin 2,5 milyon lira olduğunu belirterek, arsanın devlet tarafından uygun bir şekilde sağlanmasının önemli olduğunu söyledi. “Hazine arazilerine çok talep gelmesi halinde ihaleye çıkılması gerekir. Ancak burada da bir üst barem konulmalı ki, uygun bir şekilde alınıp uygun şekilde satılabilmeli. Tabi detayları görmek lazım” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.