Hayali Doktorluktu, Mimar Sinan'ın Yolundan Gitti

Hayali Doktorluktu, Mimar Sinan'ın Yolundan Gitti

İZKA İnşaat yönetim kurulu başkanı Azat Yeşil Yeni Asır Gazetesi'nin fark yaratanlar köşesine konuk oldu. Yeşil, "Bende de Mimar Sinan gibi çocukluk hayalim doktor olmaktı" dedi.

A+A-

İZKA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, bu haftaki "Fark Yaratanlar" köşesinde başarı merdivenlerini nasıl tırmandığını anlattı. Sözlerine mimarlık tarihinin mihenk taşı, hayatı pek çok kitaba konu olan Mimar Sinan'ın, "Tıp doktoru olmak istiyordum, mimar oldum" sözlerini hatırlatarak başlayan Yüksek Mimar Azat Yeşil, sektörde saygınlık ve itibarın önemine dikkat çekti.

1995'TE TİCARETE GİRDİM

1995 yılında Ankara'da İZKA İnşaat firması ile ticaret hayatına başlayan Azat Yeşil, "1969 doğumluyum. Okul yıllarım boyunca hep doktor olmak, başarılı bir cerrah olmak istiyordum. Bu benim çocukluk hayalimdi ancak nedense ben de Mimar Sinan gibi, tıp fakültesi yerine 1987'de İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü kazandım. Başarılı bir üniversite hayatı sonrası 1991'de mezun oldum. Yıldız Mimarlık Şehir Planlama Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptım. Hala hayalimde doktorluk vardı ama mimarlığı da kısa sürede sevdim. 1993'de taahhüt işleri ile sektöre girdim, iki yıl sonra da İZKA İnşaat ile ticaret yaşamıma başladım" dedi.

İlk inşaatına o yıllarda Ankara Sincan'da park yapımı ile başladığını belirten Azat Yeşil, "Bakanlık, askeriye binaları, metro inşaatları, otoyollar, okul ve üniversite binaları, kentsel dönüşüm projeleri yaptık, tasarım binalar ve büyük konut projelerine imza attık. Hepsini taahhüt edilen zamandan önce teslim ettim. Ekibimle bunun gururunu yaşadık" diye konuştu.

GÜÇLÜ YAPIMIZLA

İZKA İnşaat'ın istikrarlı bir büyüme göstererek inşaat dünyasında saygın bir yer edindiğini vurgulaşan Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü idari ve mali birikimimiz ile sektörün öncü firmalarından biri olmayı sürdüyoruz. Üstlendiğimiz taahhütleri zamanında ve beklenen kalitenin üzerinde tamamlayıp ciddi bir saygınlığa ulaştık."

PAZARDA SÖZ SAHİBİ FİRMAYIZ

İZKA Ailesi olarak yurt dışında yatırım ve inşaat faaliyetlerini geliştirmek, sürdürmek ve global pazarın pastasından pay almak için sürekli proje geliştirdiklerinin altını çizen Yeşil, "Müşteri beklentilerinin üstünde hizmet sunmak bizim asli görevimizdir. Mühendislik, inşaat ve proje yönetiminde ulusal pazarda söz sahibi, bilgi üreten, bilgi paylaşan, rekabet edebilen bir inşaat firması olarak, büyük ve kapsamlı projelere imza atmak, rekabetçi hizmet, yüksek kalite prensibi doğrultusunda her türlü özel kurum ve resmi kurumlar da dahil olmak üzere en geniş müşteri grubuna ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

ANITKABİR ÇALIŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ

İnşaat taahhüt işlerinin yanı sıra restorasyon işleriyle de İZKA'nın adını altın harflerle sektöre yazdırdığını belirten Yeşil, şöyle devam etti:

"Benim asıl önem verdiğim ve çalışmalar sürerken bir an bile başından ayrılmadığım çalışma Anıtkabir'deki restorasyon projemiz oldu. İkinci önemli işimiz Ayasofya türbeleri restorasyonudur. Bitlis Hatibiye Medreresi gibi önemli eserlere imza attık."

İZKA'NIN FAALİYET ALANLARI

ÜSTYAPI PROJELERİ

- Konut: rezidans, villa 
- Ofis ve iş merkezleri
- Ticaret ve alışveriş merkezleri 
- Hastaneler ve sağlık tesisleri
- Okullar ve eğitim tesisleri 
- Askeri tesisler, hangar, apron
- Restorasyon ve renovasyon

ALTYAPI PROJELERİ

- Yer altı ve yerüstü raylı sistemler 
- Yol ve çevre düzenleme projeleri
- Elektrik, kanalizasyon sulama ve drenaj su arıtma tesisleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.