Halkapınar'daki Alan İçin Mimari Proje Yarışması

Halkapınar'daki Alan İçin Mimari Proje Yarışması

İzmir ulaşımının merkezi haline gelen Halkapınar’daki metro-izban ve otobüslerin bulunduğu alan yeniden düzenlenecek. Büyükşehir ulaşım entegrasyon merkezi ve yakın çevresinin düzenlenmesiyle ilgili ulusal mimari proje yarışması kararı aldı. Son teslim ta

A+A-

İzmir’de son yapılan ulaşım düzenlemeleriyle birlikte merkez haline gelen Halkapınar Metrosu’nun yanındaki boş alan için çalışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi bölge ile ilgili yarışma düzenleme kararı alındı. Metro ve tramvayda kullanılacak vagonlar için yer altı otoparkı çalışmalarının da sürdürüldüğü alan ulusal mimari proje yarışması ile şekillenecek. Belediyenin “Ulaşım Entegrasyon Merkezi ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması” için çalışmalar hızlanırken son başvuru tarihi 7 Aralık olarak belirlendi.

İmar planında belediye hizmet alanı olarak ayrılmış alanda ihtiyaç programına uygun olarak çağdaş, katılımcı, zaman içinde oluşacak gereksinimlere de yanıt verebilecek esneklikte, çevreye duyarlı bir Ulaşım Entegrasyon Merkezi ve Yakın Çevresinin Düzenlemesi Mimari Projesi’nin elde etmeyi planlayan belediye  İzmir kent ulaşımının düğüm noktasında ve “Yeni Kent Merkezi sınırları” içindeki yarışma alanında büyük dönüşüm başlatmış olacak. Bölge, otobüs aktarma, İzban, İzmir metro ve tramvayı ile yapılması planlanan hızlı tren hattının kesişim noktasında yer alıyor. Kentin güneyinden metro ve tramvayla, kuzeyinden İzban ve tramvayla, doğusundan ise metro ile erişilen alan, İzmir Atatürk Stadyumu ve 1. Sanayi Sitesi arasındaki bir bölgede yer alıyor. Eskiden şehir otogarı olarak ve günümüzde ESHOT tamirhanesi olarak kullanılan proje alanı merkez alan olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Buğra Gökçe, ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Teyfik Tozkoparan ve Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu’nun  danışman jüri üyeleri olacağı yarışmada Prof. Dr. Y. Mimar  Haydar Karabey, Konak eski Belediye Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Muzaffer Tunçağ, Prof. Dr. Y. Mimar Nevzat Oğuz Özer, Doç. Dr. Y. Mimar Şebnem Yücel ve Yüksek Mimar Tülin Hadi asıl jüri olarak yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.