Günlük Kiralık Evlerde Kimlik Bildirme Zorunluluğu Geliyor

Günlük Kiralık Evlerde Kimlik Bildirme Zorunluluğu Geliyor

OHAL kapsamında yayınlanan son KHK ile, günübirlik kiralanan evlerde de kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Bu evleri kiralayanlardan, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı

A+A-

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 678 no'lu kanun hükmünde kararnameye göre, günlük kiralık evler ve oteller içinde düzenleme yapıldı. Buna göre günlük kiralık ev kiralayanların kimlik bildirimi yapması zorunlu hale getirildi. Ayrınca oteller de kalan misafirleri güvenlik güçlerine bildirme zorunluluğu getirildi.

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile konaklama yerleriyle ilgili de bir takım düzenlemeler yapıldı.

Kimlik Bildirime Kanunu'ndaki "Otel, motel, han, pansiyon, bekar odaları, kamp, kamping, tatil köyü ve benzeri her türlü, özel veya resmi konaklama yerleri ile özel sağlık müesseseleri, dinlenme ve huzur evleri, dini ve hayır kurumlarının sosyal tesislerinin sorumlu işleticileri, bu yerlerde ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik ve geliş- ayrılış kayıtlarını, örneğine ve usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak, genel kolluk örgütlerinin her an incelemelerine hazır bulundurmak, Devlet İstatistik Enstitüsüne, talebi halinde vermek zorundadırlar" maddesine "günlük kiralık evler" de eklendi.

OTELLERE KİMLİK BİLDİRME ZORUNLULUĞU

Otellere de, kalan misafirlerin kimliklerini güvenlik güçlerine bildirme zorunluluğu getirildi. Çıkarılan KHK'da, "Bu Kanunun 2'nci maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, ikinci fıkrada belirtilen genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmak için gerekli işlemleri bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde tamamlar. Bu maddenin uygulanması ile görevi gereği bu verileri kullanan kamu personelinin denetimine ilişkin usul ve esaslar İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenir" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.