Göztepe’nin Yeni Stadı İçin Acele Kamulaştırma Kararı

Göztepe’nin Yeni Stadı İçin Acele Kamulaştırma Kararı

Göztepe’nin Gürsel Aksel’de yapılacak yeni stat projesi için Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı aldı.

A+A-

İzmir’deki stat tartışmaları gündemdeki yerini korurken Bakanlar Kurulu’ndan çok önemli bir karar çıktı. Kurul Göztepe’nin yeni stat projesi için acele kamulaştırma kararı aldı.

Göztepe’de daha önceden çalışmaları başlanan stadın inşaatı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mülkiyet sorununu gerekçe göstererek açılan dava sonunda Ankara 18. İdare Mahkemesi’nin verdiği “ihale iptal kararı” nedeniyle durdurulmuştu.

Göztepe Stadı için, geçtiğimiz ay Başbakan Binali Yıldırım, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile yaptığı görüşmede müjdeyi vermişti.

ACELE KAMULAŞTIRMA

Göztepe Stadı için çıkan yeni karar bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Genlik ve Spor Bakanlığı’na şartlı devredilen 37 bin metrekarelik Gürsel Aksel Stadyumu’nun bulunduğu alana ek olarak 150 metrekare alanın acele kamulaştırması için karar verildi.

20 BİN KİŞİLİK STAT

Göztepe’nin 2018 -2019 sezonu maçlarını yeni stadında oynayacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, Daha önce 15 bin kişi kapasiteli yapılacağı açıklanan ve taraftarın tepkisini çeken stadın 20 bin kişilik olarak yapılacağı söylemişti. Stat İçerisinde 2 katlı otopark, halka açık spor alanları, müze, idari alanlar, fitness merkezi, sosyal alanlar, çocuk eğlence merkezleri ve kulübe gelir getirici ticari alanlar yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.