Gaziantep'te 2 Bin Polise Ucuz  Konut Müjdesi

Gaziantep'te 2 Bin Polise Ucuz Konut Müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentte görev yapan polislerin uygun fiyata kira öder gibi ev sahibi olması için düğmeye bastı. Hayata geçirilecek proje ile 2 bin polis ucuz konut sahibi olacak.

A+A-

Gaziantep'in Geneyik bölgesinde inşa edilecek Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ucuz Konut Edindirme Projesi" hayata geçirildi. 

Proje kapsamında 2 bin polis memurunun ev sahibi olması planlanıyor. Projeyle kira fiyatlarının yüksekliği nedeniyle kentte gelmek istemeyen memurların önemli bir sorunu çözülecek. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılacak olan "Ucuz Konut Edindirme Projesi" bilgilendirme toplantısı Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Davut Gül, hayata geçirilecek proje ile iki bin polisin kira öder gibi ev sahibi olacağını kaydetti. Sorunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gaziantep ziyaretinde gündeme geldiğini aktaran Vali Gül, "Sayın Bakanımız Gaziantep'e geldiğinde iki talepte bulunduk, bu taleplerden biri polislerimiz için konut ihtiyacı oldu.

Ev fiyatlarının ve kiraların yüksek olmasının polislerimizin şehrimizi tercih etme noktasında önemli bir kriter olduğunu fark ettik. Bakanımız da 'POLSAN olarak biz yapalım, Gaziantep modeli Türkiye'ye örnek olsun' dedi. Projenin arsa ve altyapı çalışmalarını ise Büyükşehir Belediyemiz üstlendi" diye konuştu.

Şehrin emniyetli olabilmesi için polislerin gönül rahatlığıyla görevlerini yapması gerektiğini belirten Vali Gül, projenin kar amacı güdülmeden yapılacağını söyledi. Bölgedeki en önemli sorunun toplu konut ve kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Vali Gül, şehirde yirmi-otuz sene önce yapılan binalarda ağaç dikilecek sokağın, bahçenin bulunmadığını kaydetti.

Kentsel dönüşümde tüm imkânların sağlandığını kaydeden Gül, TOKİ'nin, belediyelerin, kooperatiflerin, müteahhitlerin ve özel sektörün hep birlikte kentsel dönüşümü yapması gerektiğinin altını çizdi.. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, projeden duyduğu heyecanı dile getirerek, kentin güvenliğini sağlayan polisler için belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti. İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ise konut projesinin emniyet teşkilatı için büyük bir fırsat olduğunu belirterek projeye destek veren Bakan Soylu, Vali Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.