Gayrimenkule Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

Gayrimenkule Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

İzmir Emlak ve Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu; "Fiyatlar iki yıl öncesine göre yüzde 25-30 düşük. Gayrimenkule para yatırmanın tam zamanı" diye konuştu.

A+A-

İzmir Emlak ve Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu emlak sektörüne dair değerlendiremlerde bulundu. Gayrimenkul sektöründe durağan geçen bir dönemin geride bırakıldığına vurgu yapan, Güleroğlu ; "Fiyatlar iki yıl öncesine göre yüzde 25-30 düşük. Gayrimenkule para yatırmanın tam zamanı" dedi.

İzmir'in gelişen bir il olduğuna dikkat çeken Güleroğlu, "Bornova ve Buca, konut alışverişinin en çok yapıldığı yerler. Hastane ve üniversitelerin bulunduğu bu ilçelerde öğrenciler 1+1 evde oturuyorlar" diye konuştu. Özellikle Alsancak, Urla, Çeşme ve Alaçatı'da konut sektörünün belli bir doyuma ulaştığını belirten Güleroğlu, İstanbul ve Ankara'dan gelen yatırımcıların yatırımlarını tamamladığını belirtti. Güleroğlu şöyle devam etti: "İki yıl önce dövizin bu kadar artmadığı dönemde Buca'da 1+1 konut 170- 180 bine satılıyordu. Rakamlar 130'a indi, ama yavaş yavaş yukarı doğru tırmanıyor. Çünkü talep yükselişe geçti. Genel anlamda gayrimenkul şu an ucuz. Konut kredi faiz oranları biraz daha geriler, mevduat faizlerine fren gelirse gayrimenkul sektörünün önü açık. 2020'de de ikinci 6 aylık dilimde bunu bekliyoruz."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.