Gayrimenkulde Fiyat Artış Beklentisi Yüzde 4 Arttı

Gayrimenkulde Fiyat Artış Beklentisi Yüzde 4 Arttı

REİDİN verilerine göre gayrimenkude fiyat artış beklentisi yüzde 4 artarak 98,0 oldu. REIDIN CEO’su Kerim Bertrand, konut fiyatlarının 3 ay içerisinde artışa geçeceğini söyledi.

A+A-

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi açıklandı. Verilere göre, artış beklenti endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4 artışla 98,0 oldu. Buna göre, önümüzdeki 3 aylık dönemde gayrimenkul fiyatlarının artması bekleniyor. 

Gayrimenkul piyasasında belirsizlik

REIDIN CEO’su Kerim Bertrand, konu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bertrand, “Geçtiğimiz çeyrek itibarıyla döviz kurunda meydana gelen hızlı yükseliş, piyasadaki volatilite, TÜFE’nin beklentilerin üstünde gelmesi gibi unsurlar gayrimenkul sektörüne yönelik duyulan güveni de olumsuz etkilemiştir. Geçtiğimiz çeyrek dönemde gayrimenkul sektörüne olan güven kısmen kötümser bir beklentiye dönüşmüş durumdadır. Kredi faiz oranlarına ilişkin artış eğiliminin devam beklentisi ise yine banka ve finansal kuruluşlar için gayrimenkule duyulan güveni kısmen kötümser algıda bırakmıştır. Gayrimenkul danışmanları çerçevesinde baktığımızda ise gayrimenkule karşı duyulan güven endeksi kısmen iyimser kategorisinde kalsa bile, geçtiğimiz çeyrek döneme göre yaklaşık olarak 14 puan düştü. Bunu da yukarıda değindiğimiz gibi piyasalardaki belirsizliğe bağlayabiliriz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.