Gayrimenkul Yatırım Fonu Nedir? Gayrimenkul Yatırım Fonu Ne Zaman Kurulacak?

Gayrimenkul Yatırım Fonu Nedir? Gayrimenkul Yatırım Fonu Ne Zaman Kurulacak?

Yeni Ekonomi Programı paketini açıklayan Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak gayrimenkul fonu kurulacağını söyledi. Peki gayrimenkul yatırım fonu nedir ve ne zaman kurulacak?

A+A-

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, sırasında yeni ekonomik programa ilişkin açıklamalar esnasında gayrimenkul fonu kurulacağını açıkladı.

Berat Albayrak, ''Bazı sorunlu kredilerin, bankaların ve ulusal-uluslararası yatırımcıların iştiraki olan bilanço dışı fonlara devredilecek. Bu fonlar enerji girişim sermaye fonu ve gayrimenkul fonu.'' açıklamasında bulunmuştu.

Bankalar Birliği tarafından kurulacak yeni finans modeli ie sorunlu varlıkların ayrılıp, bankaların, yerli ve yabancı yatırımcıların iştirak edeceği fonlarla yönetilmesi sağlanacak.

Gayrimenkul Yatırım Fonu Nedir?

Gayrimenkul Yatırım Fonu; Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri uyarınca yatırımcılardan katılma payları karşılığında toplanan paralarla, pay sahipleri hesabına oluşturulan portföyü işletmek amacıyla Kurul’dan faaliyet izni alan gayrimenkul portföy yönetim şirketleri tarafından bir içtüzük ile süreli veya süresiz olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan malvarlığıdır.

Gayrimenkul Yatırım Fonları hakkında düzenlemeler ülkemizde Sermaye Piyasası Kurulu Tarafından 2014 yılında yayınlandı.İlk fonlar 2015 yılında kurulurken 2016 yılının sonlarına doğru yatırımcılardan fona para toplanmaya başlandı.

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) öncülüğünde yürütülecek çalışmayla ilerleyen günlerde gayrimenkul fonunun kapsamının ne olduğu ve ne zaman devreye gireceğinin açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.