Gayrimenkul Sektörü Artık Hükümetin Öncelikli Sektörleri Arasında Değil

Gayrimenkul Sektörü Artık Hükümetin Öncelikli Sektörleri Arasında Değil

11. Kalkınma Planı’nda kinci konuta alımlarının cazibesinin azaltılması artık gayrimenkul sektörünün hükümetin öncelikli sektörleri arasında olmadığını ortaya koydu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Kalkınma Planı’nda önceliklerinden birinin yurtiçi tasarrufları arttırmak olduğunu belirterek, “2023’e kadar tasarrufların yüzde 30.3’e çıkarılmasını hedefledik. Bunun büyük kısmı özel kesimden sağlanacak. Bunun için özel birikim hesaplarına teşvik uygulanacak, ikinci ve sonraki konut alımlarının cazibesi azaltılacak, imar değeri artışlarından kamu pay alacak” dedi.
Vekiller, ikinci ve sonraki konut alımlarında vergilendirme ve kredi kullanım koşullarının ağırlaştırılmasıyla cazibenin azaltılacağını düşünüyor.

GAYRİMENKUL ÖNCELİKLİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Kalkınma Planıyla ilgili olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı önceki sunumunda kimya, ilaç-tıbbi cihaz, makine-elektrikli teçhizat, otomotiv, elektronik ve raylı sistem araçlarının öncelikli sektörler olarak belirlendiğini belirtmişti. Yani 2. konuta alımlarının cazibesinin azaltılması artık gayrimenkul sektörünün hükümetin öncelikli sektörleri arasında olmadığını da ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.