Gayrimenkul İşlemleri Elektronik Ortama Taşınıyor

Gayrimenkul İşlemleri Elektronik Ortama Taşınıyor

Gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortama taşıyor. Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. (GABORAS) ile 158 milyon tapuya hizmet verilecek.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye’deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. (GABORAS) kurdu.

Yabancılara konut satışı artacak

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşması ve sektörün yabancıya satışının katlanarak artması hedefleniyor. Uzmanlar, Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile yeni finansal araçlar ortaya çıkacağını ve yabancılara konut satışlarının artacağını belirtiyor.

7 gün 24 saat hizmet

Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesini sağlayan sistem milli bir platform üzerinden taşınmazların yönetilmesine yarayacak. GABORAS ile taşınmaz varlık odaklı süreçleri, dijital elektronik ortamlarda anlık izlenebilecek, ölçülebilecek, değerlendirilebilecek.

158 milyon tapu

158 milyon tapuyu yönetecek ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet verebilecek ağ ile bireysel veya kurumsal her yatırımcının borsada hiç zorlanmadan mülklerini, ipoteklerini, teminatlarını saniyeler içinde yönetebilecek. 

"Gayrimenkulde yatırımcının eli ayağı olacağız"

Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun, Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: "İster bireysel yatırımcı, isterseniz de dev bir banka olun. Hiç zorlanmadan mülklerinizi veya ipoteklerinizi, teminatlarınızı saniyeler içinde yönetebilecek, alıp-satabilecek, anında durumunu sorgulayabileceksiniz. Buna göre ülkedeki 158 milyon tapuyu yönetecek ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet verebilecek yaygın bir teknolojik ağ oluşturuyoruz. Tüm Türkiye'de hizmet verecek sistemimiz dünyanın her yerinden taleplere anında cevap verebilecek. Hatta yereldeki binlerce uzman muhatapları da bu hizmetin içine sokuyoruz. Daha şimdiden 48 bin emlak danışmanı, 12 bin değerleme uzmanı, 4 bin 500 planlama ve harita bürosu, 850'den fazla hukukçu sisteme işlenmiş durumda." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.