Gayrimenkul Fiyatlarında Artış Beklentisi Arttı

Gayrimenkul Fiyatlarında Artış Beklentisi Arttı

Türkiye Gayrimenkul Fiyat Beklenti Endeksi yüzde 4 arttı. Önümüzdeki 3 ay içerisinde gayrimenkul fiyatlarında bekleniyor

A+A-

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış beklentisi güçlendi. REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi değeri, birinci çeyreğe göre yüzde 4 artışla 98,0 olarak ölçüldü. Böylelikle geçen çeyreğe göre, önümüzdeki üç aylık dönemde gayrimenkul fiyatlarında fiyat artış beklentisi bir miktar yükseldi. Bankalar ve finansal kurumların sektöre duyduğu güven yüzde 18'lik bir artışla 77,0 puana ulaştı ve böylece “kötümser” kategorisinden “kısmen kötümser” kategorisine yükseldi.

REIDIN tarafından 2018'in üçüncü çeyreği için hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve Fiyat Beklenti Endeksi'ne göre, gayrimenkul danışmanları, gayrimenkul değerleme uzmanları ve gayrimenkul geliştiricilerinin güven endeksi sırasıyla yüzde 11, yüzde 23 ve yüzde 5 oranında düştü.

REIDIN CEO'su Kerim Bertrand, geçtiğimiz çeyrek itibarıyla döviz kurunda meydana gelen hızlı yükseliş, piyasadaki volatilite, TÜFE'nin beklentilerin üstünde gelmesi gibi unsurların gayrimenkul sektörüne yönelik duyulan güveni olumsuz etkilediğini söyledi.

Kredi faiz oranlarına ilişkin artış eğilimi devam beklentisinin ise banka ve finansal kuruluşlar için gayrimenkule duyulan güveni kısmen kötümser algıda bıraktığını aktaran Bertrand, "Gayrimenkul danışmanları çerçevesinde baktığımızda ise gayrimenkule karşı duyulan güven endeksi kısmen iyimser kategorisinde kalsa bile, geçtiğimiz çeyrek döneme göre yaklaşık olarak 14 puan düştü. Bunu da yukarıda değindiğimiz gibi piyasalardaki belirsizliğe bağlayabiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.