Gayrimenkul Danışmanlığı Profesyonellik İsteyen Bir Meslektir

Gayrimenkul Danışmanlığı Profesyonellik İsteyen Bir Meslektir

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan gayrimenkul danışmanlığının profesyonellik isteyen bir meslek olduğunu, bu yüzden mesleğin değerini artırmak için yurt genelinde eğitimler ve seminerler düzenlediklerini söyledi.

A+A-

TÜGEM Heyeti’nin, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaretinde TÜGEM’in Türkiye ve Bodrum’daki çalışmaları hakkında bilgi verildi, bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıda temmuzda konut satış rekoru kıran Bodrum’da hem gayrimenkul işletmeleri hem de halka yönelik paneller, etkinlikler düzenleneceği konusunda da fikir birliğine varıldı. Başkan Aras, ayrıca Bodrum’daki gayrimenkul işletmeleri hakkında da bilgilendirildi.

‘Türkiye’nin lokomotifi’

Heyet, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’ı da ziyaret etti. Toplantıda TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğuna işaret ederek TUGEM'in bu sektörde mesleki birlik ve beraberliği sağladığına dikkat çekti.

Akdoğan, şunları kaydetti: “Gayrimenkul danışmanlığı profesyonellik isteyen bir meslektir. Bu mesleğe sahip çıkıp değerini arttırmak için de gerek merkez ofisimiz gerekse temsilciliklerimizde eğitim, seminer vb. etkinlikler düzenlemekteyiz. Derneğimizin ülke çapında 18 temsilciliği yer almaktadır, bunlardan biri de Bodrum'da. Düzenlediğimiz etkinliklerde buradaki kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmak niyetindeyiz. Bu nedenle Bodrum Ticaret Odamızı da ziyaret etmek istedik. Sayın Başkanım Mahmut Serdar Kocadon'a bizleri ağırladığı için teşekkür ederiz."

‘Farkındalık yaratıyor’

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise TÜGEM Yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler var. Buna dur demek adına son yıllarda güzel gelişmeler oldu, belge zorunluluğu getirildi. TUGEM de bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyor. Odamız da bu konuda mesleki yeterlilik belgesi vermekte ve TOBB MEYBEM Emlak Danışmanı sınavlarını Odamızda gerçekleştiriyoruz. Biz Bodrum Ticaret Odası olarak her mesleğin ahlakıyla, hakkıyla yapılması taraftarıyız ki bu şekilde üyelerimizin de menfaatlerini koruyabilelim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.