Gayrimenkul Danışmanlığı Geleceğin Mesleği Olacak

Gayrimenkul Danışmanlığı Geleceğin Mesleği Olacak

Gayrimenkul sektörünün gelişimi ile birlikte profesyonel çalışanlara olan ihtiyaç daha da arttı. Yüksek kazanç potansiyeli sunan emlak danışmanlığı yakın geleceğin popüler meslekleri arasındaki yerini alacak.

A+A-

Tapu kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım satımı ve kiralanması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık veren kişilerin sahip olması gereken gayrimenkul danışmanlık sertifikası sektöre yeni bir soluk getirmeye hazır. Gün geçtikçe büyüyen emlak sektörü, işlem hacmini artırmayı sürdürürken sektörün ihtiyacı olan kalifiye, profesyonel çalışanlara olan ihtiyaç da artıyor. Gayrimenkul danışmanlığının, sektörün büyüme eğilimi paralelinde yakın geleceğin popüler meslekleri arasındaki yerini alması bekleniyor.

Sektörün kalifiye çalışan ihtiyacını karşılayacak

Danışmalık sertifikasının sektörün ihtiyacı olan kalifiye çalışan ihtiyacını karşılayacağını düşündüklerini belirten RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, “Emlak danışmanlığı, çok fazla yatırım maliyeti olmayan, eğitimlerini tamamlayan herkesin yapabileceği bir meslek olarak öne çıkıyor. Türkiye’de marka çatısı altında ya da bağımsız olarak çalışan 350.000’in üzerinde emlakçı var. Emlak danışmanlığının, son 15 yılda özellikle gayrimenkul franchise markalarının katkısı ve büyümesi ile artık ismi, tanımı, okulu olan bir meslek olduğunu söyleyebilirim” diyor.

Emlak sektörünün taşıdığı büyüme potansiyeline dikkat çeken Goldştayn,“Sektörün büyüme eğilimi bu işi kazançlı ve sürekliliği olan bir meslek haline getiriyor, bugüne kadar emlak danışmanlık firmaları kendi çatıları altında mesleki eğitim vermeyi sürdürüyordu, yeni düzenlemeyle bağımsız olarak bu işi yapan emlak danışmanlarının da eğitim alarak bu sertifikaya sahip olmaya hak kazanmalarının sektörün standart hizmet veren bir faaliyet alanı haline gelmesini sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Fark yaratan kazanacak

Önümüzdeki dönemde hizmette fark yaratan, müşteri memnuniyetini ön planda tutan marka ve bağımsız ofislerin bir adım önde olacağının altını çizen Murat Goldştayn, “Diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul danışmanlığı işinde de mesleki tanımlamanın olması, mesleki hizmet standardının yerleşmesi, eğitimlerle ve yeterlilik sınavları ile işin desteklemesi, tüketicinin bir emlak danışmanı ile çalışma ihtiyacını pekiştirecektir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.