Fiyat, Fayda, Referans ve Kullanım Detayıyla Türkiye’nin En Büyük Ses Yalıtım Firmasıyız

Fiyat, Fayda, Referans ve Kullanım Detayıyla Türkiye’nin En Büyük Ses Yalıtım Firmasıyız

Türkiye’nin 64 ilinde satışı yapılan ve birçok ülkeye ihraç edilen ses yalıtım markası Panetti’nin yönetim kurulu başkanı Alp Burkut, “Fiyat, fayda, referans, kullanım detayı ve belge olarak Türkiye’nin en büyük ses yalıtım firması biziz” dedi.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi mimarlık fakültesi mezunu Alp Burkut, aynı üniversite ve bölümden mezun olan eşi Elvan Burkut ile beraber EA mimarlık şirketini 2002 yılında kurdu.

Ulusal ve Uluslararası Mimari çözüm ve proje danışmanlık hizmeti veren şirket 2003 yılında ses ve ısı yalıtımı sektörüne girerek Panetti markasını geliştirdi. 2005 yılında aileye ait kauçuk üretim tesisinde panetti markasının ilk ürünlerini üreterek piyasaya sundu.

Şu anda ikisi İstanbul biri İzmir’de olmak üzere 3 ayrı fabrikada Panetti markasının üretimi gerçekleştiriliyor.

Panetti ses yalıtım malzemesi 15 yıllık süreçte önemli bir mesafe kat ederek Türkiye’nin 81 iline ve  birçok ülkeye ulaştı. 

Holdingler, oteller, müstakil konutlar başta olmak üzere çok sayıda inşaatta kullanılan Panetti Emlak Konut ve TOKİ projelerinde de yer alıyor.

Ses ve ısı yalıtımı sağlayan Panetti markası katlar arasında, teraslarda, ara duvarlarda, özellikle şap altında kullanılabiliyor.

alp-burkut.jpg

MALİYETİ DÜŞÜK, KONFORU BÜYÜK

Panetti markasını bir kez kullanan bir daha bu markadan vazgeçmiyor diyen Alp Burkut, “Ürünü Türk lirası olarak satıyoruz. Fiyatlarımız çok makul. İnşaat maliyeti içerisinde çok fazla yer kaplamamasına rağmen binayı çok konforlu bir hale getiriyor” dedi.

MİMARLIK BÜTÜN YAŞAMIN KURGUSUDUR

Mimarlık ofisi olarak kendilerini ses yalıtımı alanında geliştirdiklerini ifade eden Burkut, “Mimarlık konut, işyeri, otel, yüksek yapı vb. konularda uzmanlaşma gerektiriyor. Biz yapı malzemelerinin geliştirilmesi ve kullanılması konusunda gelişmiş bir firmayız. Biz ses ve ısı yalıtımı konusunda uzmanız. Mimarlık sadece konut yapmak değildir. Mimarlık sadece imza atmak değildir. Mimarlık bütün yaşamın kurgusudur. Mimarlıkta farklı roller alınabilir. EA Mimarlık da Panetti ile bir rol almıştır” ifadelerini kullandı.

panetti-ses-yalitim.jpg

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SES YALITIM FİRMASIYIZ

Ses yalıtımında kullanılan malzemeler ve kullanım alanıyla ilgili bilgi veren Alp Burkut sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Döşeme ile son kat kaplama arasında tesviye amaçlı şap kullanılıyor. Döşeme ile şap arasında Panetti kullanıldığında yüzde 70 oranında yalıtım sağlanmış oluyor. Metrekare maliyeti her şey dahil 7 TL civarında. Piyasada yerli malzeme olarak şap altında kullanılabilecek, dünya çapında kabul görmüş tüm belgeleri olan 1 numaralı malzemeyiz. Malzeme aynı zamanda ısı yalıtımı sağlıyor. Isı yalıtımı sağlayan ürünlerin tek başına ses yalıtım değerleri yok. Taş yünü gibi lifli malzemeler belli bir sistem dahilinde kurulduğunda belli bir oranda ses yalıtımına katkı sağlıyor. Taş yünü, cam yünü gibi malzemeler tek başına ses yalıtımı sağlayamaz. Tek başına kullanıldığı zaman sesi geçirir. Tek başına ses yalıtım değeri taşıyan tek malzemeyiz. Ses yalıtımında ithal markalar var. Yerli bazı markalar da var. Ancak fiyat, fayda, referans, kullanım detayı ve belge olarak Türkiye’nin en büyük ses yalıtım firması biziz.”

panetti.jpg

ALMANYA’DA ÜRETİM YAPACAK

İhracat çalışmaları ile ilgili de bilgi aktaran Burkut, “Türkiye’de 64 ilde satışlarımız sürekli devam ediyor. 81 ilin tamamına satış yaptık. Yurt dışında Ortadoğu ülkeleri, Rus cumhuriyetleri, Avrupa, Orta Asya, Afrika ülkelerine ihracatımız oluyor. Yıllık 12 ile 15 milyon metrekare üretim yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 25’ini yurt dışına ihraç ediyoruz. İhracatımızı artırmak için Almanya’da bir şirket kurduk ancak Pandemiden dolayı aktif hale getiremedik. Almanya üzerinden dünyaya açılmayı hedefliyoruz. Almanya’da üretim yapacağız ve burada ürettiğimiz ürünleri dünyanın birçok noktasına ihraç etmeyi hedefliyoruz” dedi.

TÜKETİCİ TALEP EDERSE MÜTEAHHİT YAPMAK ZORUNDA

2019 yılında ses yalıtımı zorunlu hale getirildiğini belirten Burkut son olarak şunları dile getirdi, “2019 Haziranından sonra 2.000 metrekareye kadar olan binalarda akustik rapor, 2.000 metrekare üstü binalarda akustik proje zorunluluğu getirildi. Yeni bir bina için ruhsat alınırken akustik proje vermek zorunluluğu oluştu. Ses yalıtımının zorunlu olması güzel bir gelişme ancak tüketicilerin ve sektör paydaşlarının bilinçli olması gerekiyor. Tüketiciler ses yalıtımını talep ederse müteahhitler yapmak zorunda kalacak. Yalıtım ilerleyen yıllarda ana malzeme haline gelecek. Enerji ve sağlıklı yapılar ön plana çıkacak. 5 yıl içerisinde değeri çok daha fazla anlaşılacak. Tüketiciler ev alırken ses ve ısı yalıtımını mutlaka sormalı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.