Fiyat Farkı ve Tasfiye Kararnamesi Ne Zaman Çıkacak?

Fiyat Farkı ve Tasfiye Kararnamesi Ne Zaman Çıkacak?

Kamu müteahhitleri, fiyat farkı ve tasfiye kararnamesinin çıkmasını bekliyor. Eylül ayında Ulaştırma bakanının mağduriyetlerin giderileceğini söylerken Ticaret bakanı kararnamelerin çok yakında çıkacağını ifade etti.

A+A-

İnşaat maliyetelerindeki aşırı artış kamu müteahhitlerini zora soktu. Kamu işi yapan çok sayıda şirket konkordato ilan etmek zorunda. Müteahhitler ise bir an önce fiyat farkı kararnamesinin çıkarılarak mağduriyetlerin önüne geçilmesini istiyor. 

Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesinin çıkarılacağı ilk geçtiğimiz eylül ayından Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından ifade edilmişti. Bakan Turhan kimsenin mağdur edilmeyeceğini, fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi üzerinde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi. Bakan Pekcan fiyat farkı ve tasfiye kararnamesinin çok yakında yürürlüğe gireceğini söyledi.

Öte yandan kamu müteahhitleri de kararname geciktikçe daha çok inşaat firmasının battığını ifade ediyor. 

KONKORDATO İLAN EDEN FİRMA SAYISI ARTAR

İyi Parti milletvekili Bedri Yaşar da konuyu meclise taşıdı. Yaşar, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada fiyat farkı ve tasfiye kararnamesinin çıkmaması durumunda konkordato ilan eden inşaat firması sayısının artacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum