Evim Türkiye Fuarı Açıldı

Evim Türkiye Fuarı Açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle düzenlenen “Evim Türkiye Emlak ve Gayrimenkul Fuarı” kapılarını açtı. Fuarda 72 inşaat firması projelerini görücüye çıkardı.

A+A-

Almanya'nın Düsseldorf kentinde "Evim Türkiye Emlak ve Gayrimenkul Fuarı" kapılarını ziyaretçilere açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle Düsseldorf Fuar Merkezi'nde açılan fuara 72 firma katıldı. 10 Şubat'a kadar ziyaret edilebilen fuarın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Türkiye'nin yatırım için son derece güvenli ve dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen 16 yıldır büyümeye devam eden bir ekonomi olduğunu söyledi.

Büyüyen ekonominin en büyük aktörünün gayrimenkul sektörü olduğunu vurgulayan Varank, "Sektör 2018'in üçüncü çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,3 büyümüştür. Son 5 yılda satılan konut sayısı da 6,5 milyonu bulmuştur. Sektörün milli gelir içindeki payı yüzde 5 ila 6 düzeyinde olmakla birlikte etkilediği sektörlerle birlikte bu oran yüzde 30'ları bulmaktadır. İki milyon kişi de bu sektörde istihdam edilmektedir." dedi.

800 milyon avro gönderileri var

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise konuşmasında fuarın Türkiye’de sahip olmayı hayal ettikleri ve istedikleri özellikteki evi, en uygun şartlarda alma imkanı sunduğunu ifade eden Avdagiç, "Sadece Almanya’daki Türkler değil, Avrupa’nın dört bir yanından gurbetçiler, İstanbul ve Türkiye’deki cazip projeleri görmek için buraya geliyor. Almanya’da yaşayan Türkler, ülkelerine her yıl 800 milyon avronun üzerinde para gönderiyor. Almanya’daki gurbetçiler nüfus olarak da ekonomik olarak da bir güç. Türkiye’den alacakları bir gayrimenkul onların ana vatanlarıyla bağını da güçlendirecektir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.