Ev Sahibi, Kiracı Evden Çıksın Diye Para Ödüyor

Ev Sahibi, Kiracı Evden Çıksın Diye Para Ödüyor

Son dönemde artan kiracı davaları ile birlikte yeni bir dönem başladı. Kiracılı evin satışı zorlanırken ev sahipleri kiracının evi boşaltması için 50 bin liraya ulaşan paralar teklif ediyor.

A+A-

Kira fiyatlarının yükselmesi kiralık konut piyasasında taşları yerinden oynattı. Yüksek kira bedeli ile bir başka ev kiralamak istemeyen kiracılar mevcut kira sözleşmelerini devam ettirmekte ısrar ediyorlar. Ev sahibinin elinde ise sadece mahkeme kozu kalıyor. Geçerli bir nedeni olsa bile kiracının mahkemeye verilip evden tahliye edilmesi 3 yılı bulabiliyor. Onun yerine kiracılar evden çıkmayı kabul ediyorlar ama bunun karşılığında ev sahibinden para talep ediyorlar. Tahliye karşılığında ev sahiplerinden istenen para 50 Bin TL’yi bulabiliyor.

EV SAHİPLERİ ÇARESİZ KALIYOR!

Ev sahipleri evlerini satmak veya daha yüksek bir kira bedeline bir başkasına kiralayabilmek için mevcut kiracılarının evden çıkmalarını talep ediyorlar. Esasında evin satılmasının karşısında o evin kiracılı olmasının herhangi bir sakıncası yok. Ancak kiracı evin satışında özellikle evi gösterme konusunda sorun çıkarabiliyor ve bu da ev sahibinin aleyhine oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum