Ev Sahibi İstediği Kira Elde Edemeyince Kapıyı Balyozla Kırdı

Ev Sahibi İstediği Kira Elde Edemeyince Kapıyı Balyozla Kırdı

Son dönemlerde ülkenin temel sorunlarından birisi olan yüksek kira rakamları ev sahibi ve kiracılar arasında sorun oluşturmaya devam ediyor. İstanbul’d bir ev sahibi kirayı 5 bin lira yapmak isteyince kiracının kabul etmemesi üzerine kapıyı balyozla kırdı

A+A-

Konut fiyatlarında yaşanan aşırı değerlenme kiralık ev fiyatlarına da zam olarak yansımış, kiralık evlerin fiyatları zam yağmuruna tutulmuştu. Konut fiyatlarında yaşanan aşırı yükselişe ek olarak kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması, Türkiye'nin büyük bir göç alması ve pandemi yasaklarının kaldırılması ile üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime geçmesi ile ertelenen düğünlerin yapılmaya başlanması ile konuta olan talepte bir anda artmıştı. 

Yeni konut arzının azalması, konuta olan talebin ise bir anda artması ile kiralık konut kıtlığı yaşanmış bu da kiralık evlerin fiyatlarını uçurmuştu. Gelen yüksek zamların ardından kiracıların korunması adına hükümet yeni düzenlemeye gitmiş ve yasal kira artışı zam oranı yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Ancak zam oranı çok sayıda ev sahibini memnun etmezse kiracılar ile ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar yaşanmaya başlanmıştı. 

KİRALARA YASAL ZAM ORANI YÜZDE KAÇ?

Hükümet tarafından yapılan yasal düzenleme ile kiraya yasal zam sınırı yüzde 25 olarak belirlenmişti. Ancak ev sahipleri bu oranı belirlemediği ve emsal kiralar çok pahalandığı için kiracılarına yüksek zam yapmaya çalışırken buda kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıkları arttırdı. Bu olaylardan biri de İstanbul Bağcılar'da yaşandı. İddialara göre ev sahibi istediği tutarda zam yapmayan kiracısının evini bastı ve kapısı ile duvarları balyozla kırdı. 

İddialara göre ev sahibi evini boşaltmayan kiracısı işteyken elinde balyozla gelerek hem evin giriş kapısını hem de duvarları kırdı. 

Kiracı ev sahibinden şikayetçi olurken evde büyük çaplı maddi hasar oluştuğu belirtildi. Kiracı ev sahibinin 1.250 TL olan kirayı 5 bin TL yapmak istediğini, kendisinin ise 2 bin TL teklif ettiğini ancak kabul etmediğini iddia etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.