Ev Fiyatlarının ve Faizlerin Yükseldiği Bu Dönemde Ucuz Konut Almanın 5 Yolu

Ev Fiyatlarının ve Faizlerin Yükseldiği Bu Dönemde Ucuz Konut Almanın 5 Yolu

Konut kredisi faizlerinin 0,64'e düşmesi ile bekleyen talepler satışa döndü. 0,64 faiz oranının ardından ev fiyatları arttı. Daha sonra faiz oranları da artarak 1,30'lu seviyelere geldi. Böyle bir dönemde bile ucuz konut almak için bazı fırsatlar mümkün.

A+A-

Yaz aylarında yaşanan hareketlenen emlak sektöründe oluşan fiyat artışları eylül ekim aylarında henüz dengelenmedi. Bunun yanında yaz aylarında sunulan kredi fırsatlaarı ise tamamen kalktı. Bu süreçte ev almak isteyenler için ise farklı seçenekler mevcut. 

UCUZ UYGUN FİYATLA EV SAHİBİ OLMAK İÇİN SEÇENEKLER

Ev almak isteyen vatandaşlar için tek alternatif krediyle ev almak yöntemi değil.  Vatandaşlar bankaların, firmaların hata kamu kurumlarının sundukları özel kampanyaları takip ederek ev sahibi olabilirler. Bu alım satım işlemlerinde doğru zamanla ise binlerce TL'lik kar anlamına gelebilir.

Bu kapsamda vatandaşların izleyebilecekleri bu yöntemleri 5 ana maddede derledik. 

1-) Uygun Fiyata Temelden Ev Alabilirsiniz

Firmalar 2020 yaz dönemi ile yeni inşaatlara başladılar. Çok sayıda firma sıfır inşaat yapımı sürdürürken bu dönemde yapı malzemelerinde maliyetler arttı. Kaynak bulmak isteyen firmalar temelden ev satışı yapıyorlar. Yüksek tutarlı peşin ödemeli ev alımlarında yüzde 40'lara varan indirimler yakalanabilir. Ancak temelden ev alırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle satış sözleşmesi çok detaylı her konuya dair maddeler bulunması özellikle alıcıların mağdur olmaması için büyük önem taşıyor. 

2-) Bankaların Sattığı Evler - Özel Krediler Sunuluyor

Bankalar ikinci el ve sıfır konut satışı yapıyorlar. İhale usulü yapılan bu satışlarda ilk teklif fiyatına kalan evler fiyatları ile dikkat çekiyorlar. Bankaların resmi sitelerinden takip edilebilecek bu satışlara özel kredi sağlanıyor. Öyle ki şu dönemde Türkiye Finans 0.69'luk oranla finansman desteği sunuyor. 

3-) Lojman Satışları 

Kamu kurumlarına ait lojman satışları uygun fiyatla satılan evler arasında yer alıyor. Bu lojman satışları da ihale usulü yapılıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce duyurulan bu satışlar için bazı bankalar özel lojman kredisi desteği sağlıyorlar. 

4-) Firmaların Anlaşmalı Konut Projeleri

Devlet bankaları ile bazı özel bankalar Türkiye'nin farklı illerinde konut projesi üreten firmalarla anlaşma imzalıyorlar. Bu anlaşmalar ile müşterilere indirimli satış fiyatları, yüksek limitli düşük faizli konut kredisi gibi imkanlar sağlanıyor. Bu anlaşmalı konut projelerine dair satışlarda bankaların sitelerinden incelenebilir. 

5-) TOKİ Açık Artırma ve Açık Konut Satışları

Ekim döneminde TOKİ Başkanlığı 23 ilde açık artırma konut ve işyeri satışı yapacak. 14 Ekim'de gerçekleştirilecek ihale ile yapılacak satışlarda 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daireler satışa çıkacak. Bunun yanında kurumun devam eden açık satışları bulunuyor. Bu konut satışlarda aylık 369 TL taksitle başlayan fiyatlarla ev sahibi olunabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.